Kapelo: Zidan je donio pravu odluku, izbacili bi ga kao i mene

Zidanovu odluku analiziraju mediji širom Evrope, a svoj komentar dao je nekadašnji iskusni trener Reala
3 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Reuters
Fabio Kapelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2018. 07:52h

Odlazak Zinedina Zidana s klupe Real Madrida iznenadio je cijelu fudbalsku Evropu, pa i njegove igrače s kojima je prije samo pet dana osvojio treću Ligu šampiona zaredom.

Zidanovu odluku analiziraju mediji širom Evrope, a svoj komentar dao je nekadašnji trener Reala iskusni Fabio Kapelo, piše Indeks.

"Donio je najbolju odluku, otišao je. U Madridu nije bila dobra atmosfera, znao je to, znao je da će dobiti otkaz ako ne osvoji Ligu šampiona", kaže 71-godišnji Kapelo, koji je Real vodio u dva navrata, sredinom devedesetih, te 2006. i 2007. godine.

"Zidan je među najvećim trenerima po svemu što je osvojio. Sada se mora dokazati na drugoj destinaciji. Zasigurno je jedan od najvećih trenera u istoriji Reala".

Komentarisao je i Realovog predsjednika Florentina Peresa, koji je na vanrednoj pres konferenciji rekao da ga je iznenadila Zidanova odluka.

"Bilo je puno kontroverzi oko Reala i Florentina koji želi biti i trener. Kada pobjeđuje, srećan je, a kada ne pobjeđuje, neko mora biti krivac. Ja sam pobijedio, pa su me svejedno izbacili", prisjetio se Kapelo 2007. kada je dobio otkaz nakon osvojenog jubilarne 30. titule prvaka Španije.

Kko nakon Zidana?

"Mislim da bi ga Guti mogao zamijeniti, možda i Konte ili Sari. Poketino? Dobro poznaje španski fudbal i ima određen stil igre, mogao bi biti dobar".

Bonus video: