Raičković: Nisu naši fudbaleri majstori borilačkih vještina

"Mi smo prijateljski nastrojeni prema klubovima iz Rusije", rekao je, između ostalog, Miodrag Raičković, predsjednik skupštine Zete.
2 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.06.2012. 10:34h

Nakon teškog incidenta na Zlatiboru, u kom su u masovnoj tuči između fudbalera Zete i Amkara deblji kraj izvukli igrači ruskog tima, a nekadašnji predsjednik Zete Radojica Božović dobio udarac (od strane ruskog fudbalera Dmitrija Belorukova), ispred uprave Golubovčana oglasio se Miodrag Raičković, predsjednik skupštine kluba.

"Nijedan naš igrač nije ogreban, pa nisu naši fudbaleri supermeni. A da je tuča zaista bila takvih dimenzija kako se pojavilo u jednom srbijanskom listu i da je neko teže povrijeđen, pa ne bi onda uprave dva kluba nakon svega završile na zajedničkom druženju. Na pomolu je i saradnja između Zete i Amkara", rekao je Raičković.

Iako je informaciju o masovnoj tuči potkrijepila i policijska uprava u Užicu svojim jučerašnjim saopštenjem, u kom se između ostalog navodi da je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 12 učesnika, te da su dva fudbalera Amkara zadobila teške povrede (prelom podlaktice), uprava kluba iz Golubovaca iznijela je svoju verziju događaja...

"Povod svega bilo je jedno uklizavanje našeg štopera Vujačića, nakon kojeg je njihov trener uletio na teren. Nakon toga, došlo je do verbalnog incidenta, utakmica je prekinuta na desetak minuta a potom sudije odsvirale kraj. A što se tiče Raja Božovića, njega je odgurnuo kapiten Amkara.

Klubovi su se rastali u prijateljskoj atmosferi i ni u kom slučaju nam nije cilj da se svađamo sa Amkarom u kom je veliki pečat ostavio naš trener Miodrag-Grof Božović, i u kom igraju naši reprezentativci (Radomir Đalović i Mitar Novaković). Mi smo prijateljski nastrojeni prema klubovima iz Rusije. Opis događaja koji se pojavio u javnosti je tendenciozan. Ponavljam da nijedan naš igrač nije ogreban, pa nisu naši fudbaleri majstori borilačkih vještina", komentarisao je Raičković.

Bonus video: