Orahovac: Boriću se da budem kao prije

A kada me već sve ovo zadesilo, sreća što me operisao vrhunski stručnjak Mihael Štrobel. On je, inače, operisao puno poznatih i velikih fudbalera. Za ovakve povrede optimalan period oporavka je šest mjeseci.
152 pregleda 0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2012. 10:46h

Bivšeg kapitena Budućnosti Sanibala Orahovca zadesio je veliki maler u momentu kada je počeo da se na lijep način dokazuje u dresu Pahtakora. Iskusni internacionalac je za kratko vrijeme stekao sve simpatije u prijestonici Uzbekistana Taškentu, ali je teška povreda prednjih ukrštenih ligamenata koljena gurnula fudbal u drugi plan. Nakon operacije koja je 7. maja obavljena u Minhenu, Orahovac je počeo bitku za povratak na teren.

- Šteta što se sve ovo desilo, jer je u Pahtakoru bilo krenulo na pravi način. Postigao sam gol već na svom prvom meču, odigrao dobro i na drugoj utakmici u prvenstvu. Nastupio sam i na pet mečeva u azijskoj Ligi šampiona, a upravo na utakmici sa Banijasom zadesio me problem sa koljenom - prisjeća se Orahovac.

Iako mu predstoji višemjesečni oporavak, Orahovac je spreman da se bori na isti način kako to radi i na zelenom tepihu...Hrabro, strpljivo i odgovorno.

- Dobro je što za sada sve ide kako treba. A kada me već sve ovo zadesilo, sreća što me operisao vrhunski stručnjak Mihael Štrobel. On je, inače, operisao puno poznatih i velikih fudbalera. Za ovakve povrede optimalan period oporavka je šest mjeseci. To, međutim, zavisi od više faktora, ali nemoguće je očekivati da se oporavite za manje od pet-šest mjeseci - dodao je Orahovac.

Nova faza oporavka u Njemačkoj tek slijedi...

- Biću dva-tri mjeseca u Regensburgu. Očekuju me vježbe u teretani, fizikalna terapija... No, već sam imao medicinske tretmane u Podgorici i Beogradu, sve se odvija u pozitivnom smjeru. Najbitnije mi je da se vratim, da izdržim sve ovo. Nadam se, naravno, da mogu uspješno da se vratim na teren i nastavim u istom ritmu. Pa, niko nije ostavio fudbal zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata koljena. Samo da sve bude kako treba, a vidjećemo da li ću nakon svega ostati u Pahtakoru, ili se vratiti nazad u Podgoricu - zaključio je Orahovac.

Budućnost može da se osloni na mlade

Budućnost je nakon četiri godine posta proslavila titulu prvaka Crne Gore, a upravo je Orahovac sa kapitenskom trakom predvodio “plave” u jesenjoj polusezoni. I bio je kapiten za primjer po svim parametrima, ne samo fudbalskim... Podgoričani su na proljeće nastavili šampionskim putem, ali i dalje se pamti značajna uloga Orahovca u prvih pola godine. - Drago mi je da sam doprinio da se osvoji titula. Za uspjeh su najzaslužniji igrači i treneri, potom Nebojša Jovović (bivši sportski direktor) i Budimir Miranović (izvršni direktor). Budućnosti slijedi iskušenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a iako naša liga nije dovoljno jaka, nikad se ne zna. Budućnost može da se osloni na mlade snage, pred kojima je lijepa perspektiva. Klub ima Nikolu i Marka Vukčevića, Stefana Mugošu, Miloša Kalezića, Adnana Orahovca... - rekao je 33-godišnji fudbaler.

Bonus video: