Kaskarino: Runi j idol koji taj status nije opravdao

"Ešli Jang i Ešli Kol će dugo nositi breme poraza zato što Runi nije bio u stanju da preuzme odgovornost. Podlegao je pritisku, bio je idol koji taj status nije opravdao", napisao je Kaskarino.
3 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.06.2012. 20:48h

Engleska javnost odavno nije bila mirnija nakon eliminacije Albiona sa nekog velikog takmičenja.

Kako očekivanja nikad nisu bila manja pred odlazak na Euro, ostrvski mediji i nisu shvatili previše tragično poraz od Italije, ali tamošnji novinari ne bi bili oni kada ne bi uputili makar jednu kritiku - ovog puta je na udaru bio Vejn Runi.

Napadaču Mančester junajteda se zamjera na doprinosu u dvije utakmice sa Ukrajinom i Italijom (prva dva meča na turniru je propustio zbog suspenzije).

"Očekivali smo njegove energične nastupe, ali vidjelo se da u njemu nema te energije. Nije bilo brzine u reakcijama, a to je trebalo da bude njegova ključna prednost. Nakon pet sedmica bez utakmica je bio nespreman za igru. Izgledao je kao automobil koji želi upaliti i voziti, a nema akumulatora", napisao je "Sandej tajms".

Bivši reprezentativac Republike Irske Toni Kaskarino je u kolumni za "Tajms" istakao da je Runi "podlegao pritisku".

"Ešli Jang i Ešli Kol će dugo nositi breme poraza zato što Runi nije bio u stanju da preuzme odgovornost. Podlegao je pritisku, bio je idol koji taj status nije opravdao", napisao je Kaskarino.

Ni Martin Kion, legendarni štoper Arsenala, nije bio impresioniran učinkom Runija.

"Roj Hodžson je morao i da ga zamijeni. Andi Kerol je bio jako dobar kada je ušao, ali nije imao pomoći od Runija. Kerol je bio osuđen da sam sebe proigrava, a to je nemoguće", istakao je Kion.

A iako se Engleska suočila s novim neuspjehom na velikim takmičenjima, Roj Hodžson nije bio nezadovoljan, naprotiv.

"Imali smo snove, bili i blizu da ih ostvarimo, ali su oni odjednom nestali. Žao nam je, željeli smo da ostanemo na Euru, ali ovo je bio dobar turnir za nas. Kada se osvrnem, vidim samo dobre stvari i nisam razočaran", rekao je Hodžson koji već gleda u budućnost.

"Mislim da možemo s puno optimizma da idemo naprijed. Imamo veliki broj mladih igrača, polako stasavaju i na ovom takmičenju su pokazali da možemo da računamo na njih", dodao je bivši menadžer VBA.

Eliminacija od Italije nije poremetila atmosferu unutar tima, i to je novost kada su Englezi u pitanju.

"Idemo dalje, pričali smo nakon meča i svi smo bili tužni, ali i nestrpljivi da nastavimo s još jačim radom. Da li ostajem u reprezentaciji? Razgovarao sam sa selektorom, pojasnio da sam mu na raspolaganju i on mi je pružio podršku", rekao je kapiten "tri lava" Stiven Džerard.

Bonus video: