Luka Đorđević: Biću dio velikog kluba

"U Rusiji sam od subote, srećan sam što sam se u priče o tome da je Sankt Peterburg jedan od najljepših gradova na svijetu uvjerio za kratko vrijeme", rekao je Đorđević...
58 pregleda 0 komentar(a)
Perke_1, Foto: ZENIT
Perke_1, Foto: ZENIT
Ažurirano: 13.06.2012. 15:08h

Dosadašnjeg bisera Mogrena Luku Đorđevića samo formalnosti dijele od ugovora sa ruskim fudbalskim šampionom Zenitom - budvanski tinejdžer već nekoliko dana boravi u Sankt Peterburgu gdje će danas i sjutra obaviti ljekarske preglede. Nakon toga, Đorđević će u petak otputovati sa novim timom u Italiju, gdje će fudbaleri Zenita obaviti prvu fazu priprema (od 15. do 23. juna).

Time će crnogorski vunderkind ostvariti transfer iz snova, što su "Vijesti" objavile još sredinom prethodnog mjeseca. Dogovor između Mogrena i ruskog kluba postignut je još ranije, a ukoliko Đorđević prođe medicinske testove, njegov ugovor sa ruskim gigantom trebalo bi brzo i da se ozvaniči.

"U Rusiji sam od subote, srećan sam što sam se u priče o tome da je Sankt Peterburg jedan od najljepših gradova na svijetu uvjerio za kratko vrijeme. Svakako da jedva čekam da počnu treninzi, odnosno da na terenu upoznam svoje nove klupske drugove", rekao je Đorđević, koji će 9. jula proslaviti 18. rođendan.

U prethodnoj sezoni mladi fudbaler je bio velika uzdanica trenera "žutih" Branislava Milačića, postigao je i 10 golova u prvenstvu.

Đorđević je, takođe, debitovao za mladu reprezentaciju, a bio je i jedan od najvećih aduta omladinske selekcije Crne Gore koju je na nedavnom turniru elitne runde kvalifikacija u Engleskoj pet minuta dijelilo od plasmana na Evropsko prvenstvo.

On je na pomenutom turniru postigao dva gola na prvom meču protiv Švajcarske.

Sada ga, međutim, očekuje novi, neuporedivo veći izazov u timu kojeg predvodi poznati italijanski stručnjak Lućano Spaleti...

"Sigurno da me čeka ogroman izazov. Čekaju me još medicinski testovi, a iako već sada po malo osjećam kakva je atmosferu u Zenitu, jedva čekam da vidim kako izgleda kada ste dio velikog kluba u punom smislu. Pokušaću da se nametnem treneru Spaletiju, da što više naučim od njega, ali i od saigrača. Zenit je veliki klub sa velikim ambicijama i ako uspijem da se izborim za minutažu, to će biti velika stvar za mene", zaključio je Đorđević.

Bonus video: