Nikolić nakon povratka u društvo najboljih: Napravili smo podvig!

„Izuzetno sam srećan, napravili smo pravi podvig i zasluženo se plasirali u Prvu ligu“, kazao je nakon meča trener Jedinstva Jovica Nikolić.
96 pregleda 1 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.06.2012. 11:45h

Jedinstvo se plasiralo u elitno društvo, dok će Dečić od naredne sezone igrati u Drugoj ligi- epilog je revanš meča baraža.

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, domaći fudbaleri su taktički odlično odradili posao, tokom cijelog susreta bili bolji rival, pa su zasluženo došli do trujumfa.

Bjelopoljci su od početka imali teresku inicijativu koju su krunisali golom u 20. minutu – Čindrak je odlično prošao po lijevoj strani uposlio Gojačanina koji je rutinski sa par metara zatresao mrežu.

Već nakon pet minuta domaćin je imao još dvije prilike preko agilnog Vujačića, ali u oba navrata dobro je intervenisao golman Pavićević. Zatim je igrač gostiju Pepić sa 20 metara oštro šutirao, a Gujaničić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Pred kraj prvog dijela gradski stadion je „proključao“ - najbolji igrač utakmice Nemanja Gojačanin je sa 25 metara poslao loptu pod samu prečku i duplirao prednost domaćina.

„Izuzetno sam srećan, napravili smo pravi podvig i zasluženo se plasirali u Prvu ligu. Čestitam mojim igračima jer su se držali dogovora i odlično odradili posao. Tokom cijelog meča igrali smo sigurno i smireno tako da nijesmo dozvolili protivniku da ugrozi naš gol, a u napadu smo takodje bili na visini zadatka. Zahvaljujem se ovoj sjajnoj publici koja nam je u velikoj mjeri pomogla da dođemo do cilja“, kazao je nakon meča trener Jedinstva Jovica Nikolić.

U drugom poluvremenu bilo je znatno mirnije, pa smo zabilježili samo par poluprilika. U 66. minutu šut Kasumovića završio je pored stative. Zatim je na drugoj strani Lekić u 75 minutu sa ivice šesnaesterca bio zamalo neprecizan, a pet minuta kasnije Radulović je pokušao glavom, medjutim golman Jedinstva bio je na pravom mjestu .

A kada je odlični sudija Dabanović označio kraj utakmice nastalo je veliko slavlje na gradskom stadionu, jer se Jedinstvo poslije tri sezone vraća u Prvu ligu.

„Čestitam Jedinstvu na zasluženom trijumfu. Rano smo primili gol i to nas je presjeklo, a kada je domaćin povisio prednost nijesmo imali snage da se vratimo u meč“, kratko je prokomentarisao šef struke Dečića Hasim Đoković.

Jedinstvo – Dečić 2:0

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca: 3.500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Gojačanin u 7. i 40. minutu. Žuti kartoni: Babača, Kasumović, Petrović, Gojačanin, Mirković (Jedinstvo), Nuhodžić, Đukić (Dečić). Crveni karton: Đukić (Dečić).

Jedinstvo: Gujaničić 6,5, Gojačanin 7,5, Fetahović 7, Vuković 6,5, Petrović 6,5, Gordić 7 (Boričić 6), Mirković 6,5, Vujačić 7, Babača 7, (Kalić 6), Stajić – (Kasumović 6,5), Čindrak 7.

Dečić: Pavićević 6, Padović 5,5 (Lekić 6), Nelević 5 (Adžović 5), Radulović 5,5, Gutić 5, Vučković, 5,5, Živković 6, Đukić 5,5, Gavrilović 5, Pepić 5,5, Nuhodžić – (Lazarević 5,5).

Bonus video: