Jedinstvo gostuje u Tuzima

"Idemo na sve ili ništa u prvom meču pred svojom publikom", samouvjeren je Amar Nuhodžić, vezista Dečića
87 pregleda 2 komentar(a)
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Dečić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.06.2012. 08:58h

Iako je regularni dio Prve lige završio sa istim bodovnim saldom kao Grbalj, Dečić će opstanak potražiti kroz dva meča baraža sa Jedinstvom.

Tuzani su u finišu sezone podigli formu i vezali dvije ubjedljive pobjede, na gostovanju Petrovcu (3:1) i kući protiv Mladosti (2:0), ali je klub iz Radanovića bio bolji u međusobnim utakmicama ove sezone.

"Idemo na sve ili ništa u prvom meču pred svojom publikom. Napašćemo ih i potruditi se da već u prvom duelu baraža završimo posao. Samopouzdanje nam je ogromno, jer nije lako nadigrati ekipu Petrovca na njegovom terenu. Siguran sam da se mi pitamo u ovom dvomeču, iako ne želimo da potcijenimo Jedinstvo. Znamo da su odlično vođeni sa klupe, ali mi smo prvoligaška ekipa i to ćemo dokazati. Kompletni smo, fali nam samo Živković, a čitava ekipa je u formi... To se pogotovo odnosi na napadače, pa je pred našim trenerima težak posao da odrede ko će od starta dobiti priliku. I da nije bilo brojnih povreda, a ponajviše niza čudnih sudijskih grešaka na našu štetu, ne bismo ni bili u baražu. Imamo veliki kvalitet, što ćemo i dokazati", samouvjeren je Amar Nuhodžić, vezista Dečića.

Pred početak sezone u Jedinstvu su isticali da će učiniti sve kako bi se, u godini kada proslavljaju 90 godina postojanja kluba, plasirali u elitno društvo.

Do tog cilja ostala je još jedna prepreka, a da li Bjelopoljci mogu da je savladaju biće jasnije već poslije današnjeg susreta.

U taboru Jedinstva ističu da respektuju Dečić i svjesni su da će u Tuzima biti na velikom ispitu. Vjeruju, međutim, i da imaju kvalitet za Prvu ligu.

Svi fudbaleri su potpuno spremni i obećavaju borbu do posljednjeg atoma snage kako bi danas ostvarili povoljan rezultat.

"Dečić ima dobru i iskusnu ekipu koja je imala znatno kvalitetnije utakmice od nas i svakako da je domaćin danas u prednosti. Vjerujem, međutim, u moje fudbalere koji će dati sve od sebe da dođu do povoljnog ishoda. Motiva ne fali, a što je takođe važno nemamo problema sa kartonima i povredama. Igraćemo oprezno, ali ne i kukavički već ćemo probati da ugrozimo gol Dečića. U današnjem susretu odlučivaće nijanse, tako da će u prednosti biti ekipa koja bude skoncentrisanija, a uvjeren sam da možemo izboriti makar remi što bi nam znatno uvećalo šanse da ostvarimo cilj", kazao je Jovica Nikolić, trener Jedinstva.

Dečić - Jedinstvo

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Početak u 17.30 časova.

Dečić (4-4-2): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Nuhodžić, Đukić, Pepić, Banda - Adžović, Gavrilović.

Jedinstvo (4-4-2): Gujaničić - Gojačanin, Fetahović, Petrović, Vuković - Stajić, Drašković, Čindrak, Mirković - Babača, Kalić.

Bonus video: