Gvardiola stiže u Crnu Goru: Uplovljava u Porto Montenegro

Zadržaće se u Boki kotorskoj, šuška se i da će obići neke lokacije na sjeveru, poput Kolašina i Žabljaka
50 pregleda 38 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.06.2012. 11:46h

Pep Gvardiola stiže danas u Crnu Goru! Doskorašnji trener Barselone, tvorac “tika-taka” fudbala i jednog od najboljih timova u istoriji, nekadašnji fudbaler, intelektualac, iznad svega vrlo harizmatična ličnost, dolazi u Tivat morskim putem iz Dubrovnika, gdje je juče sletio privatnim avionom na aerodromu “Ćilipi”.

Stiže sa suprugom, Kristinom Serom.

Gvardiola će na mini-odmoru u Crnoj Gori provesti nekoliko dana. Zadržaće se u Boki kotorskoj, šuška se i da će obići neke lokacije na sjeveru, poput Kolašina i Žabljaka, iako za to još nema potvrde.

O njemu je već mnogo toga rečeno i napisano - da je za četiri sezone u Barseloni osvojio čudesnih 14 trofeja, uz igru kakvu vjerovatno niko nikada nije igrao. Predvodeći

Mesija, Ćavija, Inijestu i ostale majstore, Gvardiola je prigrabio dvije Lige šampiona, tri titule u Primeri i još devet raznih pehara.

Posljednji prije sedam dana, u finalu španskog Kupa kralja, kada je Barselona pobijedila Atletik Bilbao u Madridu (3:0).

Bila je to, ujedno, posljednja Gvardiolina utakmica na Barsinoj klupi. Čelzi i Petr Čeh zasustavili su njegov treći pohod na Ligu šampiona. Osjetio je zasićenje i rekao - zbogom.

Publika u Kataloniji ispratila ga je porukom “t'estimem” (volimo te), ispisanoj na transparentu koji je prekrio pola istočne tribine “Nou kampa” na utakmici Barselona - Espanjol, 5. maja.

Iako je Roman Abramovič spremio pravo bogatstvo da ga dovede u Čelzi, Gvardiola je objavio jednogodišnji odmor...

Bonus video: