Lovćen službeno dobio 3:0, Budućnosti ne prijeti oduzimanje bodova

Kao je cijeli slučaj proslijeđen Disciplinskoj komisiji, moguća kazna koja očekuje je još neki domaći meč bez publike
0 komentar(a)
Prekid, Foto: Savo Prelević
Prekid, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2012. 16:59h

Lovćen je meč protiv Budućnosti dobio službeno 3:0, slučaj je proslijeđen Disciplinskoj komisiji, ali Podgoričanima ne prijeti oduzimanje bodova, epilog je navijačke invazija ne teren u duelu posljednjeg kola prvenstva.

"Varvari" i ostali navijači Budućnosti utrčali su na teren nekoliko minuta prije kraja, ne dozvolivši da se odigra pet minuta nadoknade, koliko je sudija Dražen Petrić iz Pljevalja odlučio da treba da se igra.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore takav epilog meča oslovila je kao "prekid utakmice" i na osnovu člana 53, stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG, donijela odluku da Lovćen dobije meč službenim rezultatom 3:0.

Budućnost, koja je meč ionako izgubila 3:0, malo će pokvariti gol-razliku nakon odluke takmičarske komisije, baš kao što će i Lovćen povećati saldo postignutih golova.

Ostalih (takmičarskih) posljedica ne bi trebalo da bude, ali se postavlja pitanje šta bi se desilo da je Budućnost u finišu meča imala prednost i da su joj bodovi kojim slučajem bili neophodni za titulu.

Podgoričani su osvojili prvenstvo sa 80 bodova, tri više nego što je osvojio drugoplasirani Rudar.

Navijači Budućnosti nisu mogli da sačekaju da Dragan Bošković izvede slobodan udarac, nakon kojeg bi vjerovatno bio odsviran kraj, već su nakon 15-minutnog natezanja utrčali u teren i prekinuli meč posljednje runde.

Kao je cijeli slučaj proslijeđen Disciplinskoj komisiji, moguće kazne koje očekuju Budućnost su još neki domaći meč bez publike (početak naredne sezone) ili, u blažoj varijanti, samo novčana kazna.

Budućnost je prije meča sa Lovćenom igrala tri utakmice zaredom kod kuće bez prisustva publike, zbog incidenata koje su napravili "varvari" ne mečevima u Radanovićima i u Petrovcu.

Bonus video: