Gvardiola: Bolji oproštaj nisam mogao da zamislim

"Napredovali smo iz godinu u godinu, a ma koliko to zvučalo čudno, mislim da smo u taktičkom smislu ovu posljednju sezonu odradili najbolje od svih", rekao je Gvardiola
1 komentar(a)
Gvardola, Foto: Reuters
Gvardola, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2012. 11:28h

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je nakon osvajanja Kupa kralja da nije mogao da zamisli "ljepši rastanak od kluba", sa kojim je za četiri godine osvojio 14 trofeja.

"Odlazim srećan, sa velikim zadovoljstvom, jer iza sebe ostavljam budućnost kluba. Osvojiti 14 titula za četiri sezone je neverovatan uspjeh. Napredovali smo iz godinu u godinu, a ma koliko to zvučalo čudno, mislim da smo u taktičkom smislu ovu posljednju sezonu odradili najbolje od svih", rekao je Gvardiola poslije trijumfa u finalu Kupa kralja u kojem je Barselona sa 3:0 pobedila Atletiko Bilbao.

On je dodao da vjeruje da će ljudima ostati u lijepom sećanju i da će jednog dana govoriti kako je Barselona igrala fudbal za uživanje.

Trofejni trener nije propustio da još jednom istakne koliko je ponosan što je imao priliku da sarađuje sa Lionelom Mesijem.

"Ne postoje riječi da opišem njegovu genijalnost. Mesi me je naučio da budemo još jači. Bez njega bismo osvajali trofeje, ali sigurno ne 14 od mogućih 19", rekao je Gvardiola.

Ekipu sa Nou Kampa od naredne sezone predvodiće Gvardiolin doskorašnji pomoćnik Tito Viljanova.

Bonus video: