Lovćen protiv Grblja za miran san

"Po nekim kalkulacijama, za tako nešto dovoljan nam je i bod. Opasno je, ipak, kada se u utakmicu uđe sa bilo kakvim računicama tog tipa”, kazao je Radovan Kavaja, trener Lovćena.
4 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 11:03h

Fudbaleri Lovćena mogli bi danas protiv Grblja pred svojom publikom i matematički da osiguraju opstanak i mirno dočekaju kraj sezone i gostovanje pod Goricom. Napravili su Cetinjani niz od četiri pobjede – padali su zaredom Berane, Mogren, Dečić i Rudar. Izabranici Radovana Kavaje očekuju da će uspjeti da nanižu i peti trijumf.

“Kada sam na početku drugog dijela sezone preuzeo klupu Lovćena, poručio sam da nećemo prijetiti nikom, ali i da nećemo uzmicati ni pred jednim rivalom. Znao sam da će nam zbog brojnih igračkih promjena trebati vremena da posložimo kockice. Naporan rad dao je rezultat u finišu sezone. Ekipa se uigrala, stekla samopouzdanje i serijom pobjeda potvrdila kvalitet. Ono što nam je u prvom planu je da definitvno izbjegnemo baraž.

Po nekim kalkulacijama, za tako nešto dovoljan nam je i bod. Opasno je, ipak, kada se u utakmicu uđe sa bilo kakvim računicama tog tipa. Drugim riječima - moja ekipa ne umije da igra na remi. Zbog toga je cilj pobjeda, iako cijenimo kvalitet rivala. Svjesni smo koliko Grbalj može biti opasan”, kazao je Radovan Kavaja, trener Lovćena.

Grbljani su osigurali opstanak tako da mogu da odigraju bez imperativa na “Obilića poljani”, ali i u narednom kolu protiv Mladosti na Starom aerodromu.

“Kao i tokom čitave sezone imamo puno kadrovskih problema. Ne možemo da računamo na Kaluđerovića i Gorana Jovanovića zbog parnih kartona, kao ni na Nikolu Radulovića koji ne igra već nekoliko kola zbog povrede. Zbog toga će silom prilika nastupiti Mićić, koji takođe već duže vuče povredu. Dosta smo oslabljeni, pa sa mladom ekipom ali bez bijele zastave idemo na Cetinje. Spremni smo da odigramo pametno i lepršavo”, rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Lovćen - Grbalj

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 17.30 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Perović - Mirković, Martinović, N. Vujović, Ćetković - Bondžić, Sekulić - Radović, Bogdanović, Đurišić - Perutović.

Grbalj (4-4-2): Radulović - Magud, Glavan, Mikijelj, Bogdanović - Milojko, Janković, Bučanin, Manojlović - Pepić, Nikolić.

Bonus video: