Grbalj i Dečić žele da izbjegnu baraž za opstanak

Grbljani su, ipak, u boljoj situaciji, jer imaju tri boda više od današnjeg rivala i pobjedom bi navjerovatnije prebrinuli sve brige.
0 komentar(a)
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.05.2012. 12:58h

Spletom okolnosti, odnosno serijama loših rezultata, Grbalj i Dečić došli su u situaciju da se danas u diretnom duelu bore za opstanak, umjesto da odigraju rasterećen meč za što bolji plasman u sredini tabele.

Koliko je meč značajan i jednima i drugima, najbolje govori podatak da će ekipa koja izgubi vjerovatno doći u situaciju da kroz baraž traži opstanak u eliti.

Grbljani su, ipak, u boljoj situaciji, jer imaju tri boda više od današnjeg rivala i pobjedom bi navjerovatnije prebrinuli sve brige.

"Biće teško jer ovo utakmica u kojoj su bodovi potrebni jednoj i drugoj ekipi. Ipak, mislim da smo u prednosti, jer igramo na domaćem terenu, a meč u Beranama u prošlom kolu je pokazao da smo u dobroj formi. Tada smo propustili priliku da osiguramo opstanak, nadam se da ovoga pza nećemo", kaže kapiten Grblja Zoran Mikijelj.

Dečić je u još težoj situaciji. Ukoliko Radanoviće napušte poraženi, izabranici Boža Vukovića već bi mogli da počnu pripreme za baraž. Stoga, Tuzani današnji meč tretiraju kao odlučujući.

"Poraz od Lovćena i mnoge stvari koje su nam se izdešavale gurnuli su nas u velike probleme. Zbog toga nas u Radanovićima čeka veoma težak meč. Pobjeda bi bila krucijalna i nastojaćemo da odigramo što bolje kako bi došli do nje, mada ni bi i bod bio dobar za nas. Eventualnim remijem za korak bi se približili cilju, opstanku bez baraža", rekao je pomoćni trener Dečića Fuad Krkanović.

Grbalj - Dečić

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17.30 časova.

Grbalj (4-3-2-1: Radulović - Magud, Bogdanović, Mikijelj, Carević - Janković, Radenović, Jovanović - Mićić, Kajević - Kaluđerović.

Dečić (4-2-3-1): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Đukić, Živković - Lazarević, Nuhodžić, Banda - Gavrilović.

Bonus video: