Disciplinska komisija: Budućnost i protiv Rudara bez publike

S obzirom da je već odradila jedan meč, tokom suspenzije, protiv Zete, Budućnost će, tako, još protiv Rudara, u 32. kolu, u derbiju prvenstva, biti bez podrške sa tribina
88 pregleda 28 komentar(a)
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2012. 18:06h

U vjerovatno odlučujućem meču u borbi za šampionsku titulu, protiv pljevaljskog Rudara, fudbaleri Budućnosti biće lišeni pomoći publike na tribinama stadiona pod Goricom.

Diciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore danas je, naime, podgoričkom klubu izrekla “disciplinsku mjeru zabrane odigravanja dvije prvenstvene utakmice na svom igralištu bez prisustva publike, zbog nereda čiji su organizovani navijači izazvali na utakmici 29. kola T-com Prve crnogorske lige između Petrovca i Budućnosti”.

S obzirom da je već odradila jedan meč, tokom suspenzije, protiv Zete minulog vikenda, Budućnost će, tako, još protiv Rudara, u 32. kolu, u derbiju prvenstva, biti bez podrške sa tribina.

Do incidenta je došlo tokom drugog poluvremena meča u Petrovcu, kada su se “Varvari”, koji su odbili da budu smješteni u ograđeni dio tribina sa oko 40 mjesta” (bilo je oko 200 navijača podgoričkog kluba), sukobili sa policijom. Nakon 20-tak minuta, situacija je smirena, a oko 70 navijača je privedeno u policijsku stanicu, a kasnije je policija podnijela 37 krivičnih prijava.

Iz policije tvrde da je grupa navijača nasrnula na policajce koji su obezbjeđivali utakmicu, te da je došlo do “guranja, pogrdnih riječi, bacanja kamena, flaša, čak i bicikla koje je bilo u neporednoj blizini”.

Devet policijaca je zadobilo povrede i tražilo ljekarsku pomoć, dok je jedan od navijača takođe lakše povrijeđen.

“Varvari” su, sa druge strane, tvrdili da je incident isceniran, te da je jedan policajac potekao pištolj na njih…

Desetak dana prije incidenta u Petrovcu, “Varvari” su imali i incident i Radanovićima, na meču Budućnosti sa Grbljem, kada su navijači podgoričkog kluba kamenicama gađali publiku i policiju…

Tri kola prije kraja prvenstva, Budućnost ima tri boda više od Rudara.

Bonus video: