Zeta protiv Mogrena u finalu Kupa za kadete

Ekipe koje će se u finalu boriti za trofej zauzimaju mjesta u samom vrhu tabele Kadetske lige Crne Gore – Mogren je trenutno drugoplasirana ekipa u šampionatu, dok je Zeta na trećem mjestu
61 pregleda 0 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 15.05.2012. 14:30h

Finale Kupa Crne Gore u konkurenciji kadetskih ekipa, za koje nastupaju igrači rođeni 1995. godine i mlađi, u kojem se sastaju Zeta i Mogren odigraće se u srijedu, 16.05.2012. godine na trening kampu Fudbalskog saveza.

Ekipe koje će se u finalu boriti za trofej namijenjen pobjedniku Kupa, zauzimaju mjesta u samom vrhu tabele Kadetske lige Crne Gore – Mogren je trenutno drugoplasirana ekipa u šampionatu, dok je Zeta na trećem mjestu sa samo tri boda manje u odnosu na Budvane.

Mogren je u Kup takmičenju Južne regije bio bolji od tri protvinika. U prvom kolu Budvani su savladali Petrovac rezultatom 2:1, da bi u polufinalu slavili pobjedu rezultatom 3:2 na gostovanju Bokelju. U finalu koje je igrano u dva meća Jovovićevi izabranici bili su bolji od Lovćena – oba meča završena su pobjedom Mogrena sa 2:0.

Zeta je na putu do finala eliminisala četiri protivnika u Kup Srednje regije. U prvom kolu izabranici Dragoljuba Đuretića savladali su Iskru rezultatom 8:0, dok su u drugom kolu sa 3:0 pobijedili ekipu Mladosti. Minimalnim rezultatm u polufinalu je savladana Budućnosti, dok je u finalu Zeta savladala Sutjesku rezultatom 2:0.

Da bi izborili duel sa Mogrenom u finalu, fudbaleri Zete su nakon trijumfa u takmičenju Srednje regije morali da savladaju pobjednika Kup takmičenja Sjeverne regije, ekipu Rudara. Prvi meč dva rivala završen je bez pobjednika, rezultatom 0:0, dok je Zeta u drgom meču upisala ubjedljivu pobjedu – duel odgiran u Golubovcima završen je rezultatom 4:0.

Trener Zete Dragoljub Đuretić istakao je da oba tma imaju podjednake šanse u sjutrašnjem finalu.

- Odigrali smo jedan meč u prvenstvu ove sezone i slavili smo pobjedu rezultatom 1:0 na našem terenu. Ipak, mislim da su u ovom finalu šanse podjednake jer ćemo za razliku od tog meča u kojem smo bili kompletni u finalu Kupa nastupiti bez dvojice važnih igrača. Neću moći da računam na Boljevića koji je na pripremama sa omladinskom reprezentacijom Crne Gore, kao ni na Koču Krstovića koji je u Italiji, rekao je Đuretić.

Strateg Mogrena Veselin Jovović smatra da je protvnik blagi favorit u sjutrašnjem susretu.

- Zeta ima dobru ekipu i bili su bolji za golo od nas u prvenstvenom susretu. Izgubili smo šanse da prvenstvo završimo na prvom mjestu i daćemo sve od sebe kako bi smo osvojili trofej namijenjen pobjedniku Kupa. Moram istaći da smo ove godine u ekipu uključili veliki broj pionira, od kojih su četvrorica standardni prvotimci. Nadam se da u sjutrašnjem finalu možemo kroz dobri igru doći i do dobrog rezultata i trofeja, rekao je Jovović.

Utakmica finala Kupa za kadete igra se na terenu trening kampa FSCG sa početkom u 18.00 časova.

Bonus video: