Luka Đorđević od ljeta u Zenitu

Crnogorski vunderkind će se već sredinom juna pojaviti na prozivci kod italijanskog stručnjaka Lućana Spaletija, a od avgusta počinje da mu teče trogodišnji ugovor sa ruskim šampionom (Đorđević će 9. jula napuniti 18 godina).
56 pregleda 0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2012. 08:43h

Biser Mogrena i omladinski reprezentativac Crne Gore 17-godišnji Luka Đorđević nastaviće karijeru u ruskom šampionu Zenitu! Dogovor između dva kluba već je postignut, samo što su na Lugovima planirali da odlože zvaničnu promociju, da bombu prelaznog roka “lansiraju” kasnije, vjerovatno po završetku sezone...

Đorđević je, međutim, od ljeta i zvanično novi član kluba iz Sankt Peterburga, a naredni meč protiv Budućnosti na Lugovima za njega će biti oproštajni od žutog dresa.

Nakon toga, očekuje ga turnir elitne runde kvalifikacija sa omladinskom reprezentacijom - selekcija Aleksandra Miljenovića od 25. do 30. maja gostuje u Engleskoj.

A novi crnogorski vunderkind će se već sredinom juna pojaviti na prozivci kod italijanskog stručnjaka Lućana Spaletija, samo što od avgusta počinje da mu teče trogodišnji ugovor sa ruskim šampionom. I razlog je jednostavan - Đorđević je još maloljetan, ali će u međuvremenu, 9. jula napuniti 18 godina.

Interesovanje iz Sankt Peterburga pojavilo se još prije godinu, ali je sve odloženo upravo zbog poznatih pravila koja ograničavaju maloljetne fudbalere...

A Đorđević je prethodno skrenuo pažnju ne samo u domaćoj javnosti, pošto je prošle godine bio na meti PSV-a, a pojavilo se interesovanje i Kelna.

Omladinski reprezentativac Crne Gore je u aprilu prošle godine kao 16-godišnjak trenirao sa holandskim gigantomm ostavio odličan utisak i osvojio turnir u Njemačkoj sa dvije godine starijim fudbalerima, ali je samo zbog godina morao da sačeka...

Đorđević, međutim, nema razloga da se osvrće na to, jer će se dokazivati u ligi kojoj konstantno raste rejting, u klubu koji će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona!

U tekućoj sezoni biser Budvana bio je velika uzdanica trenera Branislava Milačića, postigao je i 10 golova u dosadašnjem takmičenju...

Bakić na meti Partizana

Lako je moguće da će i kapiten Mogrena, 18-godišnji Marko Bakić ovog ljeta promijeniti sredinu.

Za Bakića je zainteresovan šampion Srbije Partizan, pa nije isključeno da uprava Mogrena unovči oba bisera, vjerovatno i najperspektivnije igrače iz domaćeg klupskog takmičenja.

Bonus video: