Podnijete prijave protiv 37 "varvara"

„Došlo je do guranja, pogrdnih riječi, bacanja kamena, flaša, pa čak su gađali i biciklom koji je bio u neporednoj blizini”, rečeno je u budvanskoj policiji
107 pregleda 9 komentar(a)
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2012. 13:58h

Budvanska policija podnijela je krivične prijave protiv 37 osoba, pripadnika navijačke grupe „Varvari” zbog sumnje da su prekjuče napali i povrijedili devet pripadnika policije, koji su obezbjeđivali fudbalsku utakmicu Petrovac - Budućnost.

Incident, kako su kazali u policiji, dogodio se oko 18.10 časova na prostoru iza stadiona, kada je grupa navijača pokušala da izađe i napusti dio koji je bio namijenjen za nju, te nasrnula na policajce koji su obezbjeđivali utakmicu.

„Došlo je do guranja, pogrdnih riječi, bacanja kamena, flaša, pa čak su gađali i biciklom koji je bio u neporednoj blizini. Devet policijaca je zadobilo povrede i tražilo ljekarsku pomoć, dok je jedan od navijača takođe lakše povrijeđen”, rečeno je u budvanskoj policiji.

Oni su naveli da je incident trajao manje od 20 minuta, te da je nakon smirivanja situacije, usljed adekvatne intervencije pripadnika policije, privedeno 70 osoba u budvansku stanicu policije.

„U službene prostorije Područje jedinice Uprave policije Budva privedeno je 70 osoba, od kojih je nakon informativnog razgovora zadržano 37 osoba do šest sati izjutra. Nakon obrade protiv njih će biti podnijeta krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti, koje je kvalifikovano od strane osnovnog državnog tužioca u Kotoru”, naveli su u policiji.

Bonus video: