Murinjo: Veliki zagrljaj za Gvardiolu

"Ja sam trener 12 godina i uvijek se osjećam nekako prazno u junu kada nema utakmica i treninga. No, svako je drugačiji i to morate da prihvatite", rekao je Portugalac...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2012. 09:25h

Žoze Murinjo se iznenađujuće pojavio pred španske novinare i pitanja su sama kenula - Portugalac je morao da priča o velikom protivniku prethodne dvije godine Pepu Gvardioli, čovjeku koji je prije nekoliko dana saopštio da napušta Barselonu.

"Kada mi treneri dobijemo otkaz, često zaslužujemo neku solidarnost, a klubovi često kritike zbog takvih poteza. Ali, ovo je sasvim druga priča. U pitanju je Gvardiolina odluka i sam on to treba da komentariše, da kaže šta ga najviše usrećuje u bilo kojem trenutku. Ovo je priča u kojoj nemate razlog da se ljutite na bilo koga. Najvažnije je da je Pep srećan poslije odluke", rekao je Murinjo.

Ipak, ne bi uradio nikada ono što je trener Barse.

"Ja sam trener 12 godina i uvijek se osjećam nekako prazno u junu kada nema utakmica i treninga. No, svako je drugačiji i to morate da prihvatite. Želim mu da uživa u svojim trenucima i šaljem mu odavde veliki zagrljaj", kazao je Murinjo.

Portugalskog trenera su potom pitali da li je tačno da na kraju sezone želi da smijeni sportskog direktora Zinedina Zidana.

"Baš zbog takvih priča izbjegavam konferencije za medije, jer uvijek moram nešto da demantujem. Ali, kad ste me već pitali - to je čista laž", istakao je trener Reala, koji će ako večeras savlada Bilbao i matematički da osvoji titulu prvaka Španije.

Bonus video: