Minijatura Bakića i Đorđevića: Mogren srušio Petrovac

Dodir prefinjenosti kapitena Bakića, lopta koja je "presjekla" odbranu domaćih i dodir klase talentovanog Đorđevića bili su dovoljni da Mogren na teškom gostovanju stigne do sva tri boda.
68 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2012. 08:06h

Tandem bisera crnogorskog fudbala Bakić–Đorđević trasirao je put ka trijumfu Mogrena na teškom gostovanju u Petrovcu. Dodir klase Marka Bakića i fantastična završnica Luke Đorđevića u finišu teškog, borbenog ali ne pretjerano kvalitetnog duela donijeli su tri velika boda četi Branislava Milačića.

- Znali smo da nas čeka teško gostovanje, teško su se u Petrovcu ove godine osvajali, a teško i da će se osvajati bodovi. Bili smo bolji rival u prvom poluvremenu, u dva navrata pogodili okvir gola, ali je naš fantastični mladi tandem, koji predstavlja pravu budućnost crnogorskog fudbala i koju moramo čuvati, odnio prevagu. Zadovoljan sam osvajanjem tri boda - rekao je u svom maniru šef stručnog štaba Mogrena, Branislav Milačić.

Da u prvom poluvremenu nije bilo fantastičnog udarca defanzivca gostiju Mirka Radišića tek u 41. minutu (uzdrmao okvir gola), novinarske bilježice bi mogle ostati upražnjene.

U 63. minutu Petrovac je odigrao lijepu akciju po desnoj strani, nakon ubacivanja rezerviste Markovića uslijedio je sjajan trzaj glavom Vujačića i refleksna intervencija Šćekića kada su praktično svi već vidjeli loptu u mreži Mogrena.

Udarac je deset minuta kasnije oprobao i rezervista Leverda, a loptu je nakon lijepe dijagonale u korner ponovo sproveo odlični i sigurni Šćekić. U 78. minutu fortuna je ponovo samo na kratko namignula Petrovcu. Rezervista Mogrena Stevović sa ivice kaznenog prostora uputio je fantastičan udarac, ali je lopta baš kao i u prvom poluvremenu ponovo završila samo na okviru gola.

A onda je na red došao i 80. minut. Dodir prefinjenosti kapitena Bakića, lopta koja je "presjekla" odbranu domaćih i dodir klase talentovanog Đorđevića bili su dovoljni da Mogren na teškom gostovanju stigne do sva tri boda.

- Smatram da je Mogren bio za nijansu kvalitetniji rival u prvom poluvremenu, a u drugom smo mi imali šanse koje smo morali iskoristiti. U dva navrata odlično je reagovao golman Šćekić i surova kazna je stigla u finišu. Za sjajnu akciju Bakić – Đorđević nemam ništa drugo osim riječi hvale – rekao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

PETROVAC – MOGREN 0:1

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: oko 200. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Đorđević u 80. minutu. Žuti kartoni: Mrvaljević (Petrovac), Radišić (Mogren).

Petrovac: Popović 6, Mi. Radulović 6, Mrvaljević 6,5, Grbović 6,5, Graovac 6,5, Šofranac 6, Golubović 6, Dragićević 6 (Vujačić 6,5), Ma. Radulović 6,5, Jovanović 6 (Leverda 6,5), Živković 6 (Marković 6,5).

Mogren: Šćekić 7, Ivanović 6,5, Krstić 6,5, Kapisoda 6,5, Radišić 6,5, Mirković 6,5, Tatar 7, Bakić 7, M. Zec 6,5 (Đorđević 7,5), R. Zec 6,5 (Stevović 6,5), Vujović 6,5 (Pržica).

Bonus video: