Komšijski derbi u Petrovcu

"Smatram da možemo sa Budvanima odigrati meč sa otvorenim gardom i stići do pozitivnog rezultata. I uradićemo sve da tako bude", rekao je trener Petrovca Malovrazić.
0 komentar(a)
Dzembo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dzembo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.04.2012. 10:12h

Komšijski derbi uvijek je u sebi nosio drugačiju notu od učestale, tako je i danas. Domaćin je nakon eliminacije iz polufinala Kupa sve misli okrenuo ka prvenstvu. Borba za Evropu sada za ekipu Milorada Malovrazića izgleda nedostižno, ali motiva u meču sa Mogrenom neće nedostajati.

Svi prethodni okršaji imali su takav ton, nema sumnje da će i ovoga puta biti tako. Petrovac je oslabljen neigranjem suspendovanog Mikijelja i povrijeđenih Mihailovića i Zvicera.

"Imali smo težak i naporan meč prije svega četiri dana, ali smo u prethodnom periodu navikli na takav ritam. Volimo mečeve sa Mogrenom, jer su uvijek za nas predstavljali duele posebne važnosti. Tako će biti i ovoga puta. Smatram da možemo sa Budvanima odigrati meč sa otvorenim gardom i stići do pozitivnog rezultata. I uradićemo sve da tako bude", rekao je trener Malovrazić.

Zanimljivo da Budvani protiv Petrovca imaju uspješniju tradiciju pod Malim brdom nego na Lugovima. Tako je bilo i ove sezone - prvi meč na Lugovima završen je bez pobjednika (1:1), dok su Budvani u posljednjem jesenjem kolu slavili u komšiluku sa 2:1.

"Teško je bilo kojoj ekipi kada gostuje u Petrovcu. Oni imaju dobru ekipu, odličnog trenera, a teren je težak za igru. Čeka nas, dakle, teško gostovanje, a utakmica je bitnija nama nego rivalu", kazao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Milačić je u prošlom kolu protiv Mladosti kombinovao tim i odmarao povrijeđene igrače. Đorđević je ušao sa klupe, Stevović nije igrao...

"Nije lako da poslije povrede igrate na terenu u Petrovcu, pa ih 90 odsto ni danas neću staviti u tim. Neka stariji igrači iznesu teret", zaključio je Milačić.

Petrovac - Mogren

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 16.30 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Mi. Radulović, Mrvaljević, Grbović, Graovac - Šofranac, Golubović, Jovanović, Ma. Radulović - Dragićević, Živković.

Mogren (4-3-2-1): Šćekić - Ivanović, Kapisoda, Radišić, Milošević (Krstić) - Mirković, Tatar, Bakić - M. Zec, R. Zec - Vujović.

Bonus video: