Zeta za Evropu, za opstanak

"Za Lovćen je svaka utakmica biti ili ne biti. Kvalitetniji smo, samo što to treba da pokažemo na terenu", rekao je Goran Burzanović, vezista Zete
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.04.2012. 09:58h

Fudbaleri Zete nastavljaju bitku za treće mjesto, a današnji meč sa Lovćenom bitan im je kao i svi preostali okršaji.

Ekipa Rada Vešovića u minulom kolu slavila je sigurnu pobjedu protiv Petrovca (2:0), a na Trešnjici vjeruju da će i protiv Cetinjana osvojiti nova tri boda.

"Očekujem pobjedu, igramo na svom terenu. Moramo da dobijemo Lovćen, a možda će o trećem mjestu odlučivati direktan okršaj sa Mogrenom u Budvi. Za Lovćen je svaka utakmica biti ili ne biti. Kvalitetniji smo, samo što to treba da pokažemo na terenu", rekao je Goran Burzanović, vezista Zete.

Cetinjani su pobjedom protiv Sutjeske u prethodnom kolu pobjegli pet bodova od posljednjeg mjesta, koje im je pripadalo na polusezoni. Svaki osvojeni bod u gostima značio bi veliki korak ka opstanku, a tako je i pred današnje gostovanje na Trešnjici.

"Teška utakmica, Zeta je favorit, ali to je samo na papriu, vidjećemo šta će biti na terenu. Mislim da imamo kvalitet da uzmemo makar bod, a probaćemo i sva tri. Igraćemo otvoreno, baš kao što igra i naš protivnik, vjerujem da će nam to odgovarati, jer imamo brze igrače u napadu", kaže Saša Ćetković, defanzivac Lovćena.

Cetinjani su pobjegli sa začelja, ali i približili se direktnom opastanku. Od tog cilja trenutno su udaljeni dva boda.

"Do kraja je sedam kola, u opticaju je 21 bod, a vjerujem da nam je 10 dovoljno da izbjegnemo baraž", zaključuje Ćetković.

Zeta - Lovćen

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Početak u 16.30 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović (Vujačić), Novović - Zlatičanin, Burzanović, Božović - Došljak, Knežević - Korać.

Lovćen (4-2-3-1): Perović - Mirković, Lakić, Ćetković, Martinović - Sekulić, Bondžić - Radović, Bogdanović, Đurišić - Perutović.

Bonus video: