Mojes pogodio sa Jelavićem

„Takav osjećaj za gol još nisam vidio. Jelavić je igrač koji će da ostavi veliki trag u Evertonu”, rekao je menadžer „karamela” Dejvid Mojes kada je angažovao hrvatskog napadača
79 pregleda 0 komentar(a)
Jelavić, Foto: Beta/AP
Jelavić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2012. 07:58h

Iz Rendžersa je otišao samo zbog teške finansijke situacije u klubu, ali je Everton dobro znao koga kupuje - Nikica Jelavić je za kratko vrijeme postao zaštitni znak kluba sa „Gudisona parka” i napadač kojeg su navijači od prvog dana prihvatili kao „jednog i jedinog”.

„Takav osjećaj za gol još nisam vidio. Jelavić je igrač koji će da ostavi veliki trag u Evertonu”, rekao je menadžer „karamela” Dejvid Mojes kada je angažovao hrvatskog napadača.

A kakav je osjećaj imao Mojes vidi se po tome da je 26-godišnji igrač iz Čapljine u samo osam utakmica postao najbolji strijelac Evertona u sezoni sa šest pogodaka.

Posljednja dva bi, međutim, mogla da riješe prvenstvo, jer je zaustavio Mančester junajted (4:4) i tako napravio uslugu Sitiju...

GOLMANI

Munua (Levante) - zaustavio je penal u 87. minutu i omogućio svom timu da neporažen napusti Sevilju.

Žulio Sezar (Inter) - prvo je skrivio, a potom i odbranio jedanaesterac Ademu Ljajiću. Umorni Inter je osvojio bod na gostovanju u Firenci, a da praktično nije ni šutnuo na gol.

ODBRANA

Humels (Borusija Dortmund) - najbolji štoper u Njemačkoj. Interesantno je da je karijeru počeo u Bajernu, ali u Minhenu nije zadovoljio.

Šmelcer (Borusija Dortmund) - i ljetos je bio na meti evropskih velikana (prije svih Milana), a sada je možda i vrijeme da napusti Dortmund.

Nastasić (Fiorentina) - „umirio” je Dijega Milita kao da ima makar 100 utakmica u Seriji A.

Pepe (Real Madrid) - konačno je obilježio „el klasiko” klasom na terenu, a ne divljačkim startovima. Bio je perfektan.

SREDINA

Mota (PSŽ) - njegov posao nije da postiže golove, ali je protiv Sošoa uradio i to. U goleadi (6:1) je postigao prvi pogodak u dresu „svetaca”.

Ozil (Real Madrid) - širina terena na „Nou kampu” je kao stvorena za njegove bravurozne asistencije. Pas Ronaldu za pobjedonosni gol je bio najvažniji detalj na utakmici.

Vidal (Juventus) - čileanski uragan je raznio Romu i njene snove da može da napravi nešto više u Torinu.

Turan (Atletiko Madrid) - fudbalski sajt „goal.com” ga je proglasio igračem sedmice u Evropi. Sa dva gola Espanjolu je produžio slavlje u Madridu nakon velike pobjede nad Valensijom u Ligi Evrope.

Nani (Mančester junajted) - dvije asistencije i gol protiv Evertona su bile po ukusu navijača. Poslije je, međutim, sve bilo u drugom planu, jer je Junajted izgubio dva boda.

NAPAD

Ronaldo (Real Madrid) - dobio je direktan duel sa Lionelom Mesijem, dao je gol za pobjedu, vodi na listi strijelaca... Ko zna, možda je Portugalac nova „zlatna lopta”.

Jelavić (Everton) - od dolaska odličnog Hrvata, na „Gudisonu” više ne tuguju za Dankanom Fergusonom, Garijem Linekerom i ostalim legendarnim napadačima.

Vučinić (Juventus) - prvi meč protiv Rome od odlaska sa „Olimpika” je obilježio sa tri asistencije. Bolje nije moglo, a nagrada je stigla od sajta „goal.com” koji ga je uvrstio u tim kola Serije A.

Aguero (Mančester siti) - jurnjava za Junajtedom se nastavlja.

Božinov (Leće) - kakav je to bio šok na „Olimpiku” kada je u 91. minutu postigao gol za 1:1. Leće i dalje vjeruje u opstanak.

Bonus video: