Štrajk nije smetao, Mogren dobio Mladost

Četa Branislava Milačića imala je i malo sreće da na briljantan način otvori meč i do 10. minuta postigne oba gola. Završilo se 2:1
97 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2012. 09:34h

Budvani su trijumfom protiv Mladosti završili sedmicu koja je počela dvodnevnim štrajkom fudbalera zbog zaostalog duga (u petak su igračima isplaćene dvije zaostale plate).

Četa Branislava Milačića imala je i malo sreće da na briljantan način otvori meč - u 5. minutu Vujović je posle asistencije Ratka Zeca matirao Marčelju.

Iako su gosti ekspresno uzvratili (Rašović je šutirao u golmana Šćekića), Mogren je već u osmom minutu vodio sa 2:0. Prvo je kapiten Budvana Bakić šutirao, a Miodrag Zec bio na pravom mjestu nakon lopte koja se odbila od golmana gostiju Marčelje.

U finišu poluvremena viđena su nova uzbuđenja - Miodrag Zec je dobro šutirao u 35. minutu, ali je Marčelja bio siguran. Gosti su vratili neizvjesnost tri minuta kasnije - Šćekić je faulirao Merdovića u svom kaznenom prostoru, a isti igrač bio je uspješan iz penala.

Kako je vrijeme odmicalo, teren je postajao sve teži za igru, pa nije bilo previše uzbuđenja u nastavku. Mogren je kontrolisao situaciju, a zaprijetili su Ratko Zec, te Đurović (koji je u finišu dobio šansu nakon duge pauze zbog povrede) i Đorđević. Sa druge strane, Mladost nije uspjela da napravi gotovo ništa konkretno u drugom dijelu, najopasniji je bio korner Merdovića u posljednjim trenucima...

- Počeli smo dobro, baš onako kako treba da igramo. Postigli smo dva gola, imali nekoliko šansi nakon toga, a onda napravili glupost i primili gol. U nastavku smo igrali rutinski, protivnik nije stvarao šanse, ali smo morali da strijepimo za pobjedu. Pobjeda je koliko slatka toliko i mučna - kazao je trener domaćina Milačić.

- Nismo imali pravi pristup od starta, dozvolili smo Mogrenu da u prvih deset minuta povede sa 2:0. To je uticalo na dalji tok meča iako smo uspjeli donekle da se oporavimo - prokomentarisao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

MOGREN - MLADOST 2:1

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 300. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Vujović u 5. i M. Zec u 8. minutu za Mogren, a Merdović u 38. minutu iz penala za Mladost. Žuti karton: Šćekić (Mogren).

Mogren: Šćekić 6, Ivanović 6,5, Milošević 6,5, Kapisoda 7, Radišić 7,5, Mirković 6,5, Tatar 6,5, Bakić 6,5 (Đorđević), Vujović 7, M. Zec 7 (Ćulafić), R. Zec 7 (Đurović).

Mladost: Marčelja 6, Tomić 6, Živković 6, Turanjanin 5,5 (Martinović 6), Mitrović 6, Popović 6, Rolović 6 (Bulatović 6), Mijušković 6,5, Merdović 6,5, Savićević 6 (Eber), Rašović 6,5.

Bonus video: