Konačan obračun?

Real Madrid večeras na svom mjestu čestih “stradanja”, Barsinom hramu fudbala Nou Kampu, brani mukom stečena četiri boda prednosti.
0 komentar(a)
el klasiko, Foto: REUTERS
el klasiko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.04.2012. 11:30h

Barselona protiv Real Madrida u Primeri, da li konačan obračun? Španski giganti su porazima u prvim mečevima Lige šampiona stavili pod veliki znak pitanja očekivani i istorijski sudar u finalu Lige šampiona, 19. maja u Minhenu.

Kako Pep Gvardiola još nije produžio ugovor sa Kataloncima, a kako je Žoze Murinjo prije samo dva mjeseca razgledao kuće po Londonu, večeršnji duel na “Nou Kampu” i definitivno bi mogao da označi kraj jednog ciklusa.

Iako će se velika priča, na radost zaljubljenika u fudbal, nastaviti i nakon večerašnjeg “el klasika”. Ko je bolji, Mesi ili Kristijano Ronaldo, trka će trajati sa ili bez Gvardiole i Murinja, sa ili bez finala Lige šampiona.

Ukratko, Real Madrid večeras na svom mjestu čestih “stradanja”, Barsinom hramu fudbala Nou Kampu, brani mukom stečena četiri boda prednosti. Ako pobijedi Barselona borba će se zakomplikovati do krajnjih granica, ako odoli Real prvenstvo će vjerovatno biti riješeno.

“El klasiku”, jasno, ne treba finale Lige šampiona da bi privukao stotine miliona gledalaca širom planete. Šta je sada Murinjo smislio za Barselonu, je li Čelzi zaista našao recept za Lea Mesija, ili je čudesni Argentinac imao loš dan, dileme su uoči večerašnjeg super-derbija (20 sati).

“Nećemo da se branimo! Idemo u Madrid da damo gol”, poruka je pomoćnog trenera Reala Aitora Karanke, koji je zbog Murinjovog bojkota novinara u domaćim utakmicama postao glavna medijska zvijezda.

Murinjo je u deset utakmica protiv Gvardiole dobio samo jednu – večeras bi potpisao i bod, samo da ostane na plus četiri.

“Ne, nismo umorni od Lige šampiona. Igrači su spremni i željni borbe – dodao je Karanka.

U posljednja tri „el klasika“ Barselona je dobila dva puta”, oba puta na stadionu Reala. Meč na „Nou Kampu“ završen je neriješeno. Igra li Real protiv Barselone bolje u gostima?

“Od ove utakmice zavisi ishod prvenstva. Ako dobijemo, sve se otvara. Uzbuđeni smo zbog činjenice što imamo šansu da priđemo Realu sa deset na jedan bod”, izjavio je vezista Barselone Ćavi.

Nekoliko brojki je u sjenci bitke za titulu. Mesi i Kristijano Ronaldo su dali po 41 gol, možda večeras jedan ponovo bude u prednosti. Barselona je zabilježila 11 vezanih pobjeda u prvenstvu, dok će Real u slučaju makar jednog gola oboriti sopstveni i španski rekord po broju golova u jednoj sezoni (trenutno je 107).

Mijatović: Ronaldo pa Mesi

Legenda Reala i crnogorskog fudbala Peđa Mijatović bio je akter brojnih “el klasika”. Što kao igrač, što kao direktor. Srce mu kuca za Real i vjeruje u Murinja.

“On je rođeni pobjednik, veliki trener. Ove godine je konačno uspio da svrgne Barselonu, Real je cijele sezone prvi, vjerujem da će dovršiti posao - rekao Peđa španskom listu “As”, uz nadu da će Portugalac još dugo godina ostati na klupi Reala:

“Kako god završilo, volio bih da ostane. On ima mnogo zasluga za Realove rezultate ove sezone”.

Kao cijeli puk navijača Reala, Mijatović se nada makar bodu u “el klasiku”.

Bonus video: