Zeta i Petrovac za mjesto na evropskoj sceni

"Čeka nas možda i jedna od najvažnijih utakmica u prvenstvu. Ove sezone smo oba puta slavili protiv Petrovca, ali to ništa ne znači", kazao je Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.04.2012. 08:49h

Zeta je prije dvadesetak dana slavila u Petrovcu sa 2:1, a ukoliko i danas uspije da osvoji sva tri boda na Trešnjici, primorski rival bi ispao iz trke za plasman na evro-scenu.

To bi bilo olakšanje za ekipu sa Trešnjice koja u je u prethodnom kolu protiv Mladosti odigrala bez golova na Starom aerodromu...

"Čeka nas možda i jedna od najvažnijih utakmica u prvenstvu. Ove sezone smo oba puta slavili protiv Petrovca, ali to ništa ne znači. Naš rival igra dobro - na strani možda i bolje nego na svom terenu. Prokockali smo dosta šansi da se odlijepimo i dospjeli u situaciju da u direktnom okršaju sa rivalima iz vrha krojimo svoju sudbinu. Nedostajaće nam štoper Miloš B. Radulović, dok su se omladinski reprezentativci Kalačević, Boljević i Vujačić juče vratili iz Švajcarske. Sve su prilike da ću jednog od njih morati da uvrstim u tim, jer ne mogu da računam ni na štopera Vladana Peličića. No, nema kukanja, koga nema - bez njega se mora", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Petrovac se u prethodna tri kola vratio u željeni ritam. Sedam osvojenih bodova ponovo su izabranike Milorada Malovrazića vratili u trku za evropske snove. I upravo naredni rival je jedan od glavnih konkurenata u borbi za ključni cilj ove sezone. I veliki dužnik takođe...

"Ostali su nam dužni ove sezone, jer su jedni od rijetkih koji su nas savladali i na domaćem terenu. O njihovom kvalitetu je izlišno govoriti. Ako želimo da sanjamo evropske snove, moramo biti dobri i u duelima sa direktnim konkurentima. I dalje imamo problema sa povredama. U timu najvjerovatnije neće biti Zvicera, Leverde i Mihailovića. Međutim, na to smo se već navikli ove sezone", rekao je prvotimac Petrovca Bojan Golubović.

Zeta - Petrovac

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Blažo Bogdanović (Nikšić). Početak u 16 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M.M.Radulović, Kaluđerović, Vujačić, Novović - Peličić, Burzanović, Božović - Došljak, Knežević - Korać.

Petrovac (4-5-1): Popović - Mi. Radulović, Graovac, Mikijelj, Grbović - Šofranac, Golubović - Ma. Radulović, Jovanović, Živković - Dragićević.

Bonus video: