Šampion misli samo na teren

"Mladost je tradicionalno težak rival, Mogren je uvijek teško izlazio na kraj sa današnjim rivalom. Ne možemo, međutim, da biramo rivale", kaže trener Mogrena Branislav Milačić.
76 pregleda 0 komentar(a)
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2012. 07:54h

Budvani su sedmicu počeli dvodnevnim štrajkom a završili hepi-endom - igračima su juče isplaćene dvije plate, čime je praktično regulisano pola zaostalog duga. Izabranici Branislava Milačića mogu, dakle, da u boljoj atmosferi ugoste Mladost i koncentrišu se na teren. Ostaje da se vidi u kojoj mjeri će na fudbalere Mogrena uticati to što su nakon posljednjeg meča sa Grbljem prvi trening odradili tek u srijedu...

"To jeste uticalo, a koliko - to zavisi od karaktera igrača. Ne možemo da se vadimo na to, moramo da igramo, a na kraju ćemo vidjeti koliko je sve ostavilo traga", kazao je trener Milačić.

Mladost je na proljećnoj premijeri osvojila bod na Lugovima (tada je bilo 1:1). Izvjesno je, međutim, da će danas biti teži uslovi, što potvrđuju i riječi trenera Mogrena...

"Poslije 15 minuta teren će se pretvoriti u kašu. Mladost je tradicionalno težak rival, Mogren je uvijek teško izlazio na kraj sa današnjim rivalom. Ne možemo, međutim, da biramo rivale", zaključio je Milačić.

Budvani od ranije ne mogu da računaju na povrijeđenog Đokovića, a neizvjestan je nastup takođe rovitih Stevovića i Đorđevića.

Mladost je remijem u ravnopravnoj igri sa Zetom na svom terenu (0:0), prekinula niz poraza, a u drugom dijelu šampionata izabranici Miodraga Vukotića su bolje partije pružali na strani.

"Mnogo nam je značio bod protiv Zete i saznanje da imamo kvalitet da igramo sa ekipama iz vrha tabele. U proljećnom dijelu smo bodove uglavnom osvajali na strani, pa ćemo pokušati da iznenadimo i Mogren. Mi u svaki duel idemo da se nadigravamo, želimo da igramo i tako će biti i u Budvi. Ne zanimaju nas problemi koji su bili u Mogrenu, mada bi to moglo da se negativno odrazi na njihovu igru. Bio bi to plus za nas", kazao je 18-godišnji štoper Mladosti Filip Mitrović.

A nakon fudbalske škole u Budućnosti, Vukotić je pružio šansu Mitroviću koji je opravdao Vukotićevo povjerenje, a bio je zapažen i u omladinskoj reprezenatciji u remiju sa Španijom (2:2). U Budvi će debitovati još jedan omladinac, Turanjanin.

Mogren - Mladost

Budva - Stadion na Lugovima. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dragiša Drljević (Berane). Početak u 16 časova.

Mogren (4-2-3-1): Šćekić - Ivanović, Kapisoda, Radišić, Krstić - Mirković, Tatar - M. Zec, Bakić, R. Zec - Vujović.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Popović, Mitrović, N. Dževerdanović, Turanjanin - Mijušković, Pejaković - Tomić, Savićević, Eber - Rašović.

Bonus video: