Budućnost protiv Dečića za sedmu uzastopnu pobjedu

- Nikad nismo imali problema protiv Dečića na našem stadionu, vjerujem da nećemo ni ovoga puta, kaže napadač Darko Nikač
50 pregleda 0 komentar(a)
budu_2, Foto: S.PRELEVIĆ
budu_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 21.04.2012. 10:30h

Titulu donose jake serije pobjeda, a Budućnost danas ima šansu da izjednači ovosezonski sopstveni rekord po broju uzastopnih trijumfa. On iznosi sedam, ostvaren u prvih sedam kola prvenstva, kada su Podgoričani obezbijedili zalihu koja im je i donijela prvo mjesto na polusezoni.

Sada, u trećem krugu, momci Miodraga Radulovića prave zalihu koja treba da im donese titulu, tek drugu u istoriji. A sedma uzastopna pobjeda ne bi trebala da dođe u pitanje, jer protivnik je Dečić, tim kojeg je Budućnost dobijala maltene kad god joj je trebalo, čak 16 puta u dosadašnjih 19 mečeva u nezavisnoj Crnoj Gori (računajući i dva meča Kupa), uz samo tri remija.

Napadač Darko Nikač, strijelac tri gola na posljednjih pet mečeva, od kojih će onaj protiv Mladosti u nadoknadi možda i odlučiti prvaka, očekuje novu pobjedu i izjednačavanje ovosezonskog rekorda.

"Nikad nismo imali problema protiv Dečića na našem stadionu, vjerujem da nećemo ni ovoga puta. I Rudar ima meč na svom stadionu tako da ne vjerujem da će se u ovom kolu mijenjati nešto na tabeli, ali mi imamo tri boda prednosti koja ćemo pokušati da sačuvamo, nadam se i da povećamo u narednim kolima", kaže Nikač.

Jer, po Darku Nikaču, titula ne bi trebala da se rješava u derbiju.

"To je naš cilj, da riješimo sve prije utakmice sa Rudarom. Ne bi nam smetalo ni da odlučuje ta utakmica, ali ako budemo imali priliku da završimo posao prije pretposljednjeg kola, siguran sam da ćemo je iskoristiti. Uhvatili smo zalet, šest vezanih pobjeda to najbolje pokazuje".

Nikač će vjerovatno ući sa klupe i nada se da neće biti prinuđen da rješava meč.

"Dečić obično igra defanzivnije pod Goricom, ali očekujem makar jedan gol u prvom poluvremenu. To bi i nama koji uđemo sa klupe znatno olakšalo. Kada si rasterećeniji lakše dolaze golovi", kaže Nikač, koji se raspucao u posljednjim kolima.

"Ulazim sa klupe i nema ljutnje, jer su starteri napadači koji imaju odličan učinak. Na meni je da iskoristim svaku šansu koju dobijem".

U paklenom ritmu utakmica sa početka trećeg dijela šampionata u Prvoj ligi, Dečić je nakon tri utakmice izvukao dva boda velika kao kuća u borbi za opstanak. Sada, na kraju najtežeg mogućeg rasporeda sa sve duelima iz samog vrha tabele, Tuzani se spremaju za otpor lideru, ekipi Budućnosti.

- Igraćemo zatvorenije, spremili smo odbrambenu taktiku. Nadamo se da ćemo odoljeti, baš kao i protiv Rudara u prethodnom kolu. Za nas bi bod bio premija, pošto bi pobjedom u narednom kolu protiv Bokelja definitivno sačuvali prvoligaški status. Neće biti lako, jer nepoznanica nema između nas. Po meni, Budućnost je najbolja i najkvalitetnija ekipa u ligi, ali ćemo sve uraditi da ih zaustavimo", rekao je vezista Dečića, Amar Nuhodžić.

Budućnost - Dečić

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica) i Miloš Asović (Berane). Početak u 16 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Radunović - Flavio, Kalezić, Bošković, Kojašević - Adrović, Radonjić.

Dečić (4-2-3-1): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Ajković, Đukić - Nuhodžić, Pepić, Banda - Lekić.

Bonus video: