Jovetić: Želim da budem Fiorentinin Toti

"Bio bih ponosan kad kada bih postao kapiten Fiorentine, mada sam traku već nosio", rekao je Jovetić za "Korijere delo sport".
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2012. 14:02h

Crnogorski napadač Stevan Jovetić iskazao je vjernost Fiorentini otkrivši da mu je jedan od ciljeva u karijeri da u ljubičastom dresu stekne status koji Franćesko Toti uživa u dresu Rome.

Priča o mogućem odlasku Stevana Jovetića iz renesansnog grada traje već nekoliko mjeseci, vjerovatno će trajati i još, ali 22-godišnji Podgoričanin ističe ne samo da bi želio da ostane u svom sadašnjem klubu, već da bi volio i da postane kapiten.

"Bio bih ponosan kad kada bih postao kapiten Fiorentine, mada sam traku već nosio", rekao je Jovetić za "Korijere delo sport".

Najbolji strijelac Fiorentine (13 golova u prvenstvu ove sezone) trenutno ima ulogu zamjenika kapitena.

"Moj san je da postanem poput Franćeska Totija! Želim zaista da igram evropska takmičenja s ovom ekipom. Kolike su šanse da narednog ljeta ne budem ovjde? Mislim vrlo male", izjavio je Jovetić.

Fiorentina loše stoji na tabeli Serije A, uprkos nedavnoj pobjedi nad Milanom na "San Siru" opstanak nije osiguran.

"Ne mogu da shvatim kako je moguće da je Fiorentina ovako nisko na tabeli. Izgubili smo previše bodova, ali ne zaslužujemo tako loš plasman. Veliki smo klub, imamo pojedince koji mogu da donesu prevagu i dokazaćemo da možemo da igramo bez straha i na pobjedu", dodao je Jovetić.

Fiorentina je trenutno drži 16. mjesto, sa samo tri boda više od opasne zone.

Bonus video: