Čelzi razbio Totenhem i plasirao se u finale FA kupa

Londonski derbi na hramu fudbala je izostao, pa je Čelzi prilično lako izašao na kraj sa timom Harija Rednapa, koji posljednjih mjesec nikako me može da pronađe sebe...
58 pregleda 0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2012. 19:58h

Totenhem je razbijen, Čelzi se u velikom stilu plasirao u finale FA kupa - "plavci" su deklasirali rivala iz Londona sa 5:1, pa će 5. maja opet da izađu na travu "Vemblija" i suprotstave se Liverpulu.

Londonski derbi na hramu fudbala je izostao, pa je Čelzi prilično lako izašao na kraj sa timom Harija Rednapa, koji posljednjih mjesec nikako me može da pronađe sebe - sve je dalje od plasmana u Ligu šampiona, sada je ispao i iz FA kupa...

"Bili smo bolji tim. Pet golova u mreži protivnika to potvrđuju", rekao je menadžer Čelzija Roberto di Mateo.

Čelzi je vodio sa 2:0 (kod drugog gola Huana Mate je bilo vidljivo da lopta nije prešla gol liniju), Totenhem se vratio preko Gareta Bejla, ali je to bilo sve - „plavci” su do kraja golovima Ramireša, Frenka Lamparda (pogodio iz slobodnog udarca u stilu Kristijana Ronalda) i Florana Malude u velikom stilu izborili finale.

"Mislim da nije bio gol Mate, ali je sudija pokazao to što jeste i ništa ne može da se promijeni. Bez obzira na to, zaslužili smo pobjedu, jer smo dali pet golova jednoj od najboljih ekipa u Engleskoj", kazao je Džon Teri.

U Totenhemu nisu bili zadovoljni suđenjem Martina Etkinsona.

"Ne znam kako je mogao da vidi da je lopta prešla liniju. Jasno je da smo se odbranili i akcija je mogla da se nastavi", istakao je defanzivac "sparsa" Ledli King.

Totenhem je tako ostao bez šanse da se bori za deveti pehar pobjednika FA kupa. Posljednji put je ovo takmiče osvojio 1990. godine.

Najtrofejniji je Mančester junajted sa 11, Arsenal ima 10, Totenhem osam, Liverpul i Aston Vila po sedam, Čelzi, Njukasl i Blekburn po šest...

Bonus video: