Rudar u Tuzima: Pobjeda obaveza

"Svaka čast domaćinu, znamo koliko nas težak posao čeka, kao i uvijek kada gostujemo Dečiću, ali Rudar se bori za titulu i u takvom maniru mora odraditi ovaj meč", kaže Radojičić.
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.04.2012. 07:42h

Dva ubjedljiva trijumfa na startu trećeg kruga, samo su bila uvod u prvo značajnije iskušenje na uvijek neugodnom terenu u Tuzima.

Pljevljaci, međutim, nemaju mnogo prostora za kalkulacije. Nova „trojka“ je, praktično, obaveza, bez obzira na motivaciju, fanatičnu borbenost, želju, momaka koje sa klupe vodi Božo Vuković. S druge strane, sve pomenute epitete posjeduju i igrači Rudara, s tom razlikom što je na njihovoj strani i ono još važnije – kvalitet. A on obično presudi. Tako je bilo i jesenas u Tuzima, tako je bilo i nedavno pod Golubinjom. Tako će biti i danas, vjeruju u pljevaljskom prvoligašu.

"Svaka čast domaćinu, znamo koliko nas težak posao čeka, kao i uvijek kada gostujemo Dečiću, ali Rudar se bori za titulu i u takvom maniru mora odraditi ovaj meč. Dakle, šampionski. Već dugo držimo visok nivo forme, a to su na svojoj koži osjetili i Sutjeska, i Berane. Probaćemo da tako bude i u Tuzima, što bi trebalo da bude dovoljno za novi trijumf. Međutim, oni su i nedavno u Pljevljima pokazali da su dobra ekipa, solidno su nam parirali, imali i neke šanse, i da nije bilo onog sjajnog gola Vlahovića, ko zna kako bi se taj susret završio. Znači, opreznost je maksimalna, nema potcjenjivanja, nema lako ćemo, jer u ovoj ligi nema ni lakih protivnika, ni unaprijed upisanih bodova. Svaki se mora pošteno zaraditi. To Rudar radi od prvog kola do danas. Uspješno. Nadam se da će se niz nastaviti i sa Dečićem", kaže trener Rudara, Dragan Radojičić.

Strateg Pljevljaka bio je malo ljut što je njegova ekipa protiv Berana, poslije 814 minuta igre na zvaničnim utakmicama, primila gol.

"Nije nam to trebalo. Mogli smo da jurimo i oborimo crnogorski rekord, a mreža nam se nepotrebno zatresla. To u važnijim utakmicama ne smije da se dešava. I siguran sam da neće. Momcima je stalo da prvenstvo, u pobjedničkom ritmu, izguraju do kraja. Na tom putu su neugodni Tuzani, ali nema odstupanja. Ako smo pravi, ništa nas ne smije pokolebati. Ni snaga protivnika, ni povremene sudijske greške, ni neka naša slabija partija, ako se eventualno desi. Najvažnije je da razmišljamo pozitivno, a rezultat će doći. Vjerujem i danas u Tuzima, i u svim narednim susretima", zaključuje šef struke Rudara.

Već nekoliko kola kadrovska situacija u pljevaljskom prvoligašu je zadovoljavajuća. U međuvremenu se i dodatno popravila. Nakon saniranih povreda, u konkurenciji za startnu postavu su i kapiten Vlahović i iskusni štoper Radusinović.

Tuzani se uzdaju u publiku i težak teren

Seriju duela sa ekipama iz vrha tabele, Dečić je započeo bodom na svom terenu sa Zetom (2:2), da bi u prethodnom koplu bio ubjedljivo poražen u Budvi (3:0). Sada Tuzanima gostuje kandidat za titulu, Rudar.

- Mi ne krijemo, bod bi nam u utakmici sa Rudarom bio kao pobjeda, odnosno kao kuća velik u borbi za opstanak. Eventualnu pobjedu bismo doživjeli kao premiju. Toliko je Rudar jak, uz to, igraju u nepromijenjenom saastavu u odnosu na prvi dio sezone i izuzetno su kvalitetni, što pokazuje i njihova borba za titulu. Mi tradicionalno dobro igramo sa Rudarom, pa iako smo poraženi u oba ovosezonska nadmetanja, pružili smo jak otpor. U prvom smo kući poraženi u sudijskoj nadoknadi, dok smo prije dvije sedmice u Pljevljima bili ravnopravan rival u većem dijelu odmjeravanja snaga. Borićemo se za ciljani bod, a već sada je izvjesno da će teren biti težak i raskvašen, a naša publika 12. igrač", rekao je vezista Dečića Milan Vučković.

Uz odsutnog golmana Dreševića, pod znakom pitanja su Ajković i Milić.

Dečić - Rudar

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 16 časova.

Dečić (4-5-1): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Vučković, Lazarević, Đukić, Pepić, Nuhodžić - Adžović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić (Radusinović) - Brnović, Igumanović, Kaluđerović (Vlahović) - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović.

Bonus video: