Van Gal stiže na "Enfild roud"?

Američki vlasnici odlučili su prije nekoliko dana da prekinu saradnju sa Damijenom Komoljijem, uz obrazloženje da nije najbolje opravdao 130 miliona funti za transfere, pa sada traže njegovog nasljednika
0 komentar(a)
Luis Van Gal, Foto: REUTERS
Luis Van Gal, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.04.2012. 16:34h

Čelnici Liverpula će u narednih nekoliko dana poslati zvaničnu ponudu Johanu Krojfu i Luju Van Gal da jedan od njih dvojice preuzme funkciju sportskog direktora.

Američki vlasnici odlučili su prije nekoliko dana da prekinu saradnju sa Damijenom Komoljijem, uz obrazloženje da nije najbolje opravdao 130 miliona funti za transfere, koliko mu je dato u posljednje dvije godine.

Zbog toga su odlučili da umjesto Komoljija angažuju nekoga sa mnogo više fudbalskog iskustva, a Krojf ili Van Gal se idealno uklapaju u to.

Šanse da Krojf preuzme ulogu prvog operativca kluba sa “Enfild rouda” nisu velike ako se zna da je već savjetnik u Ajaksu i meksičkom Čivasu, i još uvijek ima obaveze oko praćenje funkcionisanja omladinskog tima Barselone.

Liverpulov novi sportski direktor moraće biti maksimalno posvećen funkciji, a tako nešto ne može da garantuje Krojf.

Tako u prvi plan sada dolazi Van Gal.

Holandski stručnjak je ima veliki ugled u stvaranju šampionskih timove, pa će sigurno moći bolje da bira pojačanja od Komoljija.

Van Gaal je spreman da odmah potpiše ugovor, ako se zna da je bez angažmana od prošle godine, nakon raskida ugovora sa Bajernom iz Minhena.

Njegova vještina u radu sa mladim igračima je još jedan plus više, a to je pokazao u Barseloni i Ajaksu, što bi imao priliku da nastavi i u Liverpulu.

Bonus video: