Junajted pao u Viganu, Siti prišao na "minus pet"

Vigan prvi put u istoriji savladao Mančester junajted i omogućio Sitiji da smanji razliku na pet bodova. Do kraja je još pet kola, uz mančesterski derbi na "Itihadu"
151 pregleda 0 komentar(a)
Mančester, Foto: Beta/AP
Mančester, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2012. 21:34h

Ukoliko u direktnom duelu na svom stadionu savlada gradskog rivala, Mančester siti će biti tek na dva boda zaostatka!

Vigan je, pet kola prije kraja, na svom terenu, u duelu u kojem je izgledalo kao da se on bori za titulu a ne rival, savladao Mančester junajted i slavio važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Domaćin je dominirao i u prvom poluvremenu, natjeravši lidera da napravi čak tri puta više prekršaja. Ipak, terensku nadmoć Vigan je krunisao tek početkom nastavka, da bi potom rutinski sačuvao mrežu. To i nije bilo teško, pošto je ekipa Aleksa Fergusona prvi put zaprijetila na samom isteku 90. minuta.

Mančester siti je znao da iskoristi kiks rivala, ali i povratak u prvu postavu Teveza i Davida Silve da Vest Bromviča “razbije” na “Itihadu”.

Ipak, najbolji je bio Serhio Aguero sa dva gola, po jedan početkom prvog pluvremena i nastavka, a do kraja su se upisali i povratnici, Tevez i Silva.

Veliku pobjedu u borbi za treću poziciju upisao je i Arsenal.

“Tobdžije” su već u 9. minutu riješile pitanje pobjednika na gostovanju Vulverhemptonu, pošto je nakon penala nad Volkotom, Basong zaradio put u svlačionicu a Van Persi je bio siguran sa bijele tačke.

Važan trijumf u borbi za opstanak izborio je Kvins park Rendžers. Ekipa Marka Hjuza je slomila otpor Svonsija u posljednjem minutu prvog dijela, a do kraja je bila puno bolji rival.

Rezultati

Vigan - Mančester junajted 1:0

Melouni 50

Mančester siti - Vest Bromvič 4:0

Agero 6, 54, Tevez 61, David Silva 64

Volvs - Arsenal 0:3

Van Persi (penal) 9, Volkot 11, Benajun 69

KPR - Svonsi 3:0

Barton 45. Meki 55, Bužaki 67

Bonus video: