Dečić u nadoknadi do boda

"Ovo je bod koji nam puno znači, a činjenica da smo postigli gol u nadoknadi vremena mogao bi da nam donese na samopouzdanju", prokomentarisao je pomoćni trener Dečića Dejan Jelenić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2012. 08:28h

Zeta je na natopljenom terenu u Tuzima gotovo bila uračunala pobjedu kada je rezervista domaćina Adžović u nadoknadi vremena, nekoliko sekundi prije kraja, pogodio za 2:2!

"Ovo je bod koji nam puno znači, a činjenica da smo postigli gol u nadoknadi vremena mogao bi da nam donese na samopouzdanju. Jer, čeka nas izuzetno težak raspored. Nije se lako vratiti u igru protiv ekipe kakva je Zeta, ali uspjeli smo, što govori o našem karakteru", prokomentarisao je pomoćni trener Dečića Dejan Jelenić.

Gosti su po pravoj provali oblaka više držali loptu u prvom poluvremenu, ali su svi njihovi pokušaji bili limitirani na udarac Kneževića (izblokirao Gutić), te šut Božovića po zemlji, kada se istakao golman Pavićević.

Zato je sijevalo u nastavku, ne samo na nebu iznad Tuzi. Zeta je dva puta vodila, oba puta nakon golova juče sjajnog Ivana Kneževića (golovi su bili slični, glavom, nakon centaršuteva sa desne strane), ali je domaćin dva puta stizao.

Prvo preko Đukića, koji je u 56. minutu iskoristio prodor i asistenciju Bande, a potom preko Adžovića, koji je u nadoknadi zakucao loptu u mrežu sa ivice peterca za ogromnu radost domaćih fudbalera.

"Bili su izuzetno teški uslovi za igru, a to je i uslovilo naš kiks u posljednjim trenucima. Morali smo da izdržimo još dva minuta, da osvojimo sva tri boda, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu. Mogren je preskočio gostovanje u Beranama, mi nismo naše u Tuzima, malo se stvari komplikuju, ali borba će trajati do kraja. Ne odričemo se borbe za treće mjesto", izjavio je trener Zete Rade Vešović.

Dečić - Zeta 2:2

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 150. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Đukić u 56. i Adžović u 90+1. minutu za Dečić, Knežević u 48. i 69. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Vučković, Nelević (Dečić), Zlatičanin, Knežević, Božović, Burzanović (Zeta). Crveni karton: Božo Vuković (trener Dečića) u 41. minutu.

Dečić: Pavićević 6, Padović 6, Nelević 6,5, Gutić 6,5, Radulović 6, Vučković 6 (Lekić), Ajković 6,5, Đukić 7, Gavrilović 6 (Adžović 7), Pepić 6, Banda 6 (Lazarević).

Zeta: Ivanović 6, M. M. Radulović 6,5, M. B. Radulović 6, Kaluđerović 6,5, Zlatičanin 6, Novović 6,5 Božović 6,5 (Kalačević), Došljak 6 (Boljević 6,5), Burzanović 6,5, Korać 6, Knežević 7,5 (Orlandić).

Bonus video: