Jovetić srušio Milan, Juve opet lider!

Milan je vodio na poluvremenu, a onda je u nastavku crnogorski as prvo matirao Abijatija, a onda u 89. i asistirao Amauriju za poraz “rosonera” koji je potpuno otvorio prvenstvo...
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.04.2012. 21:20h

Milan više nije nedodirljiv, odbrana titule je sada u magli, a krivac za to je crnogorski majstor Stevan Jovetić koji je golom i asistencijom srušio „rosonere” i otvorio put Juventusu ka prvom mjestu.

„Stara dama” Jovetin poklon nije ispustila, pa je nešto kasnije na Siciliji sama rješavala svoju sudbinu, slavila je sa 2:0 i sada, sedam kola prije kraja prvenstva, opet drži lidersku poziciju sa bodom više od aktuelnog šampiona.

Na „Barberi” su presudili golovi Leonarda Bonućija (ovog puta nema dileme da je on strijelac) i Fabija Kvaljarele. Mirko Vučinić je zamijenjen u 67, samo dva minuta prije nego je Juve povisio na 2:0...

"Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini, to je ono što želi svaki tim u finišu sezone", rekao je Bonući.

MEDIJI: Opet taj genije Jovetić...

Svojim 13. golom u Seriji A ove sezone Jovetić je, inače, donio prvo remi svom timu (Zlatan Ibrahimović prethodno dao gol iz sumnjivog ofsajda), a onda je u finišu, kada su svi očekivali furiozne nalete domaćina, asistirao Amauriju koji je postigao prvi gol u dresu „viole”.

„Fiorentina je konačno odigrala hrabar meč u kojem i nije moralo sve da zavisi od Jovetića. Međutim, opet je taj genije napravio razliku na terenu”, napisao je „Medijaset”.

"Ovo je velika pobjeda, protiv velikog kluba. Čeka nas još dosta posla ove sezone, nadam se da ovaj meč znači i početak naše pobjedničke serije", ističe Jovetić za sajt Fiorentine.

Italijanski mediji su nakon meča potencirali i gol Amaurija kojim je pomogao Juventusu, timu koji ga je bukvalno istjerao iz svojih redova.

"Jako mi je drago zbog Amaurija. Sada kada je postigao gol biće mu mnogo lakše da igra", kazao je Jovetić.

Trener Milana Masimilijano Alegri se ne predaje.

"Ova sedmica je bila jako teška i negativna za nas. Skudeto? Nikada nismo ni pomislili da smo osvojili titulu dok smo bili prvi, zato i sada vjerujemo da sve može da se promijeni", kazao je Alegri.

Meč na „San Siru” obilježio je i povratak na teren Antonija Kasana. Milanov as je zaigrao prvi put od novembra prošle godine nakon što je imao blaži moždani udar.

POTOP Rome, Lacio bolji od Napolija

Borba za evropska takmičenja će trajati do samog kraja, a Roma je nakon debakla u Lećeu za korak dalje od cilja i trećeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na jugu Italije je viđena totalna dominacija ekipe koja se „davi u zoni ispadanja” - Leće je u 56. minutu vodio sa 4:0!

„Vučica” je golovima u 88. i 90. minutu golovima Bojana Krkića i Erika Lamele samo ublažila debakl.

"Prihvatam odgovornost za ovaj poraz, nikom nije prijatno nakon ovakve utakmice. Nismo ušli u meč kako treba, normalno je da sam razočaran", istakao je Luis Enrike.

A Lacio je nakon pobjede nad Napolijem (3:1) sve bliže trećem mjestu - Rimljani imaju tri boda više od Napolija i Udinezea...

Pored velikog trijumfa domaćina, pamtiće se i maestralni gol Stefana Maurija koji je polumakazicama smjestio loptu u mrežu nakon centaršuta Štefan Radua.

Inter je gubio dva puta u Trstu od Kaljarija (2:2), a imao je dovoljno vremena da napadne trijumf, jer je pola sata igrao sa igračem više.

Međutim, izuzev polušansi Andree Ranokje i Maura Zaratea, milanski tim nije uradio ništa posebno do kraja.

Rezultati

Lacio - Napoli 3:1 (Kandreva 9, Mauri 68, Ledezma (penal) 81 – Pandev 34)

Palermo - Juventus 0:2 (Bonući 56, Kvaljarela 69)

Leće - Roma 4:2 (Murijel 22, 49, Di Mikele 44, 56 (penal), - Krkić 88, Lamela 90)

Milan - Fiorentina 1:2 (Ibrahimović 31 (penal) - Jovetić 47, Amauri 89)

Kjevo - Katanija 3:2 (Bredli 6, Pelisije 20 (penal), Paloski 51 - Andreoli 32 (autogol), Almiron 85)

Kaljari - Inter 2:2 (Astori 5, Pinilja 61 - Milito 6, Kambjaso 64)

Udineze - Parma 3:1 (Asamoa 45+1, 90+2, Di Natale 56 - Lukareli 84)

Atalanta - Sijena 1:2 (Skeloto 9 - Larondo 13 (penal), Destro 90+1)

Ćezena - Bolonja 0:0

Novara - Đenova 1:1 (Maskara 68 - Palasio 7).

Bonus video: