Dečić protiv Zete počinje tešku seriju

Posljednji krug takmičenja Dečić počinje sa najboljim ekipama na tabeli - prvo igra sa Zetom u Tuzima, a onda gostuje Mogrenu, potom dočekuje Rudar i gostuje pod Goricom.
0 komentar(a)
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 07.04.2012. 08:46h

Porazom u Pljevljima (1:0), Dečić je završio drugi krug, u kojem je u proljećnim utakmicama imao najpovoljniji raspored. U tim mečevima Tuzani su dozvolili samo kiks sa Bokeljom kod kuće.

Ali, posljednji krug takmičenja Dečić počinje sa najboljim ekipama na tabeli - prvo igra sa Zetom u Tuzima, a onda gostuje Mogrenu, potom dočekuje Rudar i gostuje pod Goricom.

"Imamo najteži mogući raspored i svaki bod u prva četiri kola biće premija. Iako igramo pred svojom publikom, zadovoljni bismo bili i bodom protiv Zete - što zbog tradicije u međusobnim duelima, koja je na strani naših susjeda, što zbog pogleda na tabelu. I kada bismo dobili utakmicu, to bi bilo nakon velike borbe. Takvi dueli su jako teški za nas.

To ne znači da nećemo pokušati da dobijemo, naprotiv, ohrabruju nas dobre igre pred susret sa komšijama. I protiv Rudara u Pljevljima smo bili odlični i sa kombinovanim sastavom u potpunosti im parirali, naročito u prvom poluvremenu. Zeta je jaka i uvijek motivisana u Tuzima, pa će obje ekipe bez kalkulacija jurišati na pobjedu", rekao je Edin Lekić, kapiten Dečića.

Zeta je konačno proradila u Petrovcu, gdje je u minulom kolu ostvarila prvu pobjedu u nastavku sezone. Ekipa Rada Vešovića puno lakše diše pred današnji ispit u Tuzima...

"Sigurno da smo dobili dodatno samopouzdanje. Vjerujemo da možemo da ponovimo kvalitetnu partiju i ostvarimo dobar rezultat, odnosno pobjedu. Od prvog minuta treba da igramo kao u prethodnom meču, nema razloga da ne bude tako", rekao je Žarko Korać, najbolji strijelac na vječnoj listi elitnog domaćeg takmičenja.

Ekipa iz Golubovaca proradila je u prethodnom kolu nakon četiri meča posta - upravo Korać i Knežević bili su strijelci pod Malim brdom.

"Nisam osjećao nikakav pritisak, a i kao ekipa smo igrali dobro, iako nas nije htio gol. U Pljevljima smo, recimo, odigrali odlično, ali je domaćin slavio. Vjerujem da ćemo i danas pružiti dobru partiju", zaključio je Korać.

Dečić - Zeta

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Početak u 15.30 časova.

Dečić (4-4-2): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Ajković, Đukić, Nuhodžić, Pepić - Lekić, Adžović.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M.M.Radulović, Kaluđerović, M.B.Radulović (Vujačić), Novović - Zlatičanin, Burzanović, Božović - Došljak, Knežević - Korać.

Bonus video: