Kraj sezone za Pata

"Potpuno je nebitno da li će on sada da pauzira 10, 20 ili 30 dana. Jasno je da je njegova sezona završena, a kad se oporavi bićemo opet na početku", rekao je ljekar Milana,Mersman.
0 komentar(a)
Pato, Foto: Beta/AP
Pato, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2012. 19:59h

Broj 14 ne slovi za nesrećan broj, ali bi za Alešandrea Pata, definitivno, mogao biti baksuzan - Brazilac je u utorak protiv Barselone ušao u igru u drugom poluvremenu, ali je na terenu proveo svega 14 minuta.

Zbog nove povrede (lijevog butnog mišića), 14. u nizu od januara 2010. godine (od utakmice Milan - Đenova), ova sezona bi mogla biti gotova za napadača Milana.

To je impresivan broj povreda za 22-godišnjeg fudbalera, zbog čega je nastavak njegove karijere doveden pod znak pitanja. Posebno što se ne zna uzrok čestih povreda, i to na obje noge, zbog kojih je do sada propustio čak 53 utakmice...

"Potpuno je nebitno da li će on sada da pauzira 10, 20 ili 30 dana. Jasno je da je njegova sezona završena, a kad se oporavi bićemo opet na početku. Jer, i u prethodnih 13 slučajave je bio klinički proglašen oporavljenim od povrede. Ko će preuzeti odgovornost da ga pošalje na teren? Kako ćemo definitivno riješiti probleme sa slabošću njegovih mišića", rekao je italijanskim medijima ljekar Milana, Žan-Pjer Mersman.

Ove sezone Pato je odigrao samo 11 utakmica za „rosonere” i postigao jedan gol, protiv Kjeva.

"Išao je svuda po svijetu, pregledali su ga ljekari i terapeuti od Njemačke do SAD. Više ne znam kojem svecu da se obratim. Zatražio sam od moje duhovne saradnice da se pomoli za Pata", dodao je Mersman.

Kako je saopšteno iz Milana, novi pregledi biće obavljeni za 10-15 dana.

Pato je u Milan došao 2007. godine, a do sada je za Milan odigrao 142 utakmice i postigao 61 gol.

Bonus video: