Stiljan Petrov boluje od akutne leukemije

Ova vijest rastužila je fudbalske fanove u Bugarskoj, za čiju je reprezentaciju Petrov nastupao 105 puta, ali i širom Evrope.
67 pregleda 0 komentar(a)
Petrov, Foto: Beta/AP
Petrov, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.03.2012. 15:27h

Kapiten Aston Vile i reprezentacije Bugarske Stilijan Petrov boluje od akutne leukemije, potvđeno je saopštenjem na zvaničnom sajtu birmigenskog kluba.

Ova vijest rastužila je fudbalske fanove u Bugarskoj, za čiju je reprezentaciju Petrov nastupao 105 puta, ali i širom Evrope.

"Nakon utakmice sa Arsenalom u subotu dobio je visoku temperaturu i podvrgnut je testovima. Hematološki stručnjaci potvrdili su dijagnozu aktune leukemije. Čekamo nove informacije. Izražavamo podršku njemu i njegovoj porodici, ali i molimo za poštovanje Stilijanove privatnosti ", piše u saopštenju birmingemskog kluba.

Petrov je još 2003. imenovan za najboljeg bugarskoj fudbalera, dok je nosio dres Seltika, 2000, 2001, 2005, 2009. i 2011. bio je drugi u izboru, a 2002. i 2006. treći.

Kapitensku traku nacionalnog tima nosi od Evropskog prvenstva u Portugalu 2004. Na Ostrvo je stigao još 1999. iz CSKA Sofije i od tada je promijenio samo dva kluba - do 2006. igrao je za Seltik, a nakon toga za Aston Vilu.

Crnogorska javnost pamti ga iz čak četiri duela sa našom reprezentacijom u posljednja dva kvalifikaciona ciklusa. Stilijan Petrov će ostati upamćen i kao prvi fudbaler koji je postigao gol Crnoj Gori u kvalifikacionom meču, septembra 2008. pod Goricom (bilo je 2:2).

Petrov ima 32 godine, a ove sezone je odigrao 30 utakmica za Aston Vilu.

"U totalnom smo šoku nakon vijesti koju smo primili", izjavio je aktuelni trener Seltika, nekadašnji Stilijanov saigrač Nil Lenon.

"Kao vječni član Seltikove porodice, Stilijan treba da zna da smo uz njega i da će imati našu bezrezervnu podršku u borbi sa bolešću", dodao je Lenon.

Bonus video: