Šampion privremeno na Lugovima

"Sredstva koja im se duguju biće isplaćena. Njihovo nezadovoljstvo je bilo opravdano", rekao je sportski direktor Mogrena Ilija Rađenović.
52 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Mogrena, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Mogrena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2012. 09:29h

Nakon što su fudbaleri i stručni štab Mogrena bili prinuđeni da u srijedu skrate trening na Jazu (na insistiranje nezadovoljnih vlasnika zemljišta), aktuelni šampion juče je odradio trening na Lugovima, prvi put u proljećnom dijelu sezone. Sportski direktor Mogrena Ilija Rađenović, međutim, uvjerava da je problem praktično riješen, te da je ekipa samo privremeno promijenila lokaciju za trening...

U subotu, u okviru 22. prvenstvenog kola na Lugove stiže Berane, pa će fudbaleri Mogrena i današnji trening odraditi na istom mjestu.

"Taj problem na Jazu nije došao kao izraz volje jedne nevladine organizacije koja inače ima korektnu saradnju sa Opštinom Budva. To je, nažalost, bila samovolja jednog čovjeka. No, stvar je već regulisana, predstavnici Opštine i nevladine organizacije “Mrčevo polje” u kojoj su svi bivši vlasnici zemljišta, već su imali razgovor... Sredstva koja im se duguju biće isplaćena. Njihovo nezadovoljstvo je bilo opravdano", rekao je Rađenović.

Operativac Budvana ističe da pomenuti problem ne treba da se vezuje za FK Mogren...

"Na Jazu treniraju Petrovac i Grbalj, a tokom proteklih zimskih priprema na istim terenima spremale su se i ekipe koje nisu iz Crne Gore. Zbog toga ne treba da se ova situacija dovodi u vezu sa direktorom našeg kluba Borom Lazovićem", dodao je Rađenović.

A problem na treningu na Jazu samo se nadovezao na već postojeći - zaostala dugovanja prema igračima. Fudbaleri su prije nekoliko dana jasno izrazili nezadovoljstvo zbog teške materijalne situacije (po nezvaničnoj verziji većini njih duguju se četiri plate, nekima i pet).

"Imali smo sastanak sa njima na tu temu, ali to i nije neka značajnija novost budući da imam komunikaciju sa igračima praktično svakog dana. Situacija jeste teška, ali ne samo kod nas, svjedoci smo da je svuda takva...Imamo realne prihode, ali problem je što sredstva na koja računamo kasne. Plate nisu male, ali do sada nismo ostali dužni nikome. Igračima će sve biti isplaćeno, dug će vrlo brzo biti na nuli. Mogren nikome neće ostati dužan", zaključio je Rađenović.

Bonus video: