Jedinstvo dobilo prvu rundu

"Učinićemo sve da u revanšu sačuvamo ovu prednost", kazao je nakon meča trener Jedinstva Jovica Nikolić.
62 pregleda 0 komentar(a)
Jedinstvo - Zeta, Foto: Zoran Đurić
Jedinstvo - Zeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.03.2012. 07:38h

U sjajnom ambijentu pred oko 2.500 gledalaca Jedinstvo je evrogolom Stajića savladalo Čelik.

"Znao sam da će utakmica biti neizvjesna i da će slaviti ekipa koja bude strpljivija i borbenija. Danas smo to bili mi, igrači su pokazali srčanost, a mnogo su nam pomogli navijači koji su nas izvrsno bodrili tokom cijelog meča. Učinićemo sve da u revanšu sačuvamo ovu prednost", kazao je nakon meča trener Jedinstva Jovica Nikolić.

U prvom poluvremenu igralo se otvoreno, a na samom početku gosti su imali dvije prilike. Prvo je Bojić glavom uputio snažan udarac, zatim je iz neposredne blizine priprijetio Bukelja, međutim, u oba navrata odlično je intervenisao Gujaničić.

Domaćin je imao šansu u 18. minutu – Vujačić je prošao po desnoj strani, uposlio Mirkovića koji je precizno šutirao sa sedam-osam metara, ali je golman Banović bio na pravom mjestu. Nikšićani su u 30. minutu umalo poveli, međutim, Zorić je glavom sa nekoliko metara bio zamalo neprecizan. Golman gostiju istakao se i pred kraj prvog dijela kada je zaustavio šuteve Gordića i Čindraka.

U drugom poluvremenu nije bilo šansi, ali se ipak zatresla mreža gostiju - Stajić je u 78. minutu sa 20 metara topovski šutirao i donio pobjedu svojoj ekipi.

"Utakmica je bila čvrsta i vodila se rovovska borba, a pobjednika je odlučio neodbranjivi šut Stajića. Međutim, siguran sam da imamo kvalitet da se plasiramo u finale. Mislim da u Nikšiću možemo postići dva-tri gola i sačuvati našu mrežu, čime bismo došli do cilja", istakao je šef struke Čelika Slavoljub Bubanja.

Jedinstvo – Čelik 1:0

Bijelo Polje – Gradski stadion. Gledalaca: 2.500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Dejan Šaković (Podgorica). Strijelac: Stajić u 78. minutu. Žuti kartoni: Vuković, Gordić, Fetahović, Stajić (Jedinstvo).

Jedinstvo: Gujaničić 7, Gordić 6,5 (Gojačanin 6), Fetahović 7, Vuković 6,5, Petrović 6,5, Kalić 6,5 (Babača 6,5), Drašković 6,5, Mirković 6,5, Vujačić 6,5, Čindrak 7, Stajić 7,5 (Kasumović 6).

Čelik: Banović 6,5, Dubljević 6,5, Bulatović 6, Bojić 7, Radović 6,5, Adrović 6,5, Kasapi 6,5, Zorić 6,5 (Kuduzović 6), Agović 6,5, Bukelja 6,5 (Brnović 6), Ivanović 6.

Bonus video: