Petica Katalonaca za minus pet, Mesi srušio rekord

„Još jedan Mesijev istorijski het-trik”, napisao je katalonski „El mundo deportivo”...
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta AP
Mesi, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.03.2012. 22:32h

Barselona je pobijedila Granadu (5:3) i napravila dodatni pritisak na Real koji večeras protiv Viljareala u gostima mora da se pobrine da mu se ne ponovi Malaga.

Barsa sada ima pet bodova minusa u odnosu na lidera, a sinoć je protiv Granade u jednom momentu izgledalo da bi stvari mogle da budu drugačije.

Ipak, katalonski gigant je prebrodio krizu kada je gost stigao dva gola minusa i golovima Lionela Mesija i mladog Telja ponudio još jednu goleadu svojim navijačima...

Trijumf je začinio i sam Mesi - dao je tri gola (za 2:0, 3:2 i 5:2) i ušao u istoriju kao najbolji strijelac katalonskog kluba sa 234 pogodaka u službenim utakmicama.

Do sada je rekord bio u vlasništvu Cesara Rodrigesa (232). Ali niko nije ni sumnjao da će Argentinac baš sinoć da ući u anale...

„Još jedan Mesijev istorijski het-trik”, napisao je katalonski „El mundo deportivo”.

Real večeras u Viljarealu jednostavno mora da pobijedi, svaki drugi ishod bi označio i početak velikog povratka Barse. Ipak, u Madridu odbijaju tu vrstu pritiska.

"Ne sumnjam da smo dovoljno jaki da slavimo protiv Viljareala. Nismo u krizi, mečevi kao što je bio onaj sa Malagom se dešavaju u fudbalu i mi smo toga svjesni", rekao je Iker Kasiljas.

Rezultati

Barselona - Granada 5:3

Ćavi 4, Mesi 17, 67, 86, Telo 82 - Majns 55, Sikeira (penal) 62, (penal) 89.

Osasuna - Hetafe 0:0

Sjutra

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao

Sporting H. - Majorka

Sosijedad - Levante

Valensija - Saragosa

Viljareal - Real Madrid

Prekosjutra

Betis - Espanjol

Rasing - Sevilja

Malaga - Rajo Valjekano

Bonus video: