Evrogol Ćavija, Mesi ne posustaje

Čak i na tradicionalno negostoljubivom “Pichuanu”, i uz to nevjerovatno nadahnutog golmana Palopa, Sevilja nije imala ni promil šansi da zaustavi šampiona.
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta AP
Mesi, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.03.2012. 23:08h

Barselona je preskočila Sevilju. Čak i na tradicionalno negostoljubivom “Pichuanu”, i uz to nevjerovatno nadahnutog golmana Palopa, Sevilja nije imala ni promil šansi da zaustavi šampiona.

Još kada je Ćavi fantastičnim golom iz slobodnog udarca “otvorio” Sevilju u 18. minutu, sve se pretvorilo u noćnu moru Andalužana. Ipak, potop je spasio Palop, koji je izlazio kao pobjednik u duelima jedan na jedan, sa Pedrom, Fabregasom...

Pitanje pobjednika bilo je riješeno sedam minuta kasnije, kada je Inijesta lucidnim pasom iznenadio odbranu domaćina i Mesiju omogućio da uradi ono što najviše voli - preskoči čuvara i plasira ispod golmana. Bio je to 150. gol Argentinca u najjačoj španskoj ligi.

Posljednji trzaj Sevilja je imala u 33. minutu, ali je prečka spriječila Del Morala da svoj tim vrati u igru. Palop je do poluvremena odbranio šest šansi Barselone, koja je u drugom poluvremenu rutinski sačuvala prednost za treću uzastopnu pobjedu na gostovanjima. I to prvi prvi put ove sezone.

Granada je na svom terenu izborila važan trijumf nad Hihonom (2:1), Hetafe je minimalno porazio Sosijedada, dok je pokušaj Saragose da pobjedom produži nadu u opstanak, Osasuna spriječila u finišu (1:1).

Rezultati 27. kola:

Hetafe - Real Sosijedad 1:0

Martinez (autogol) 82.

Granada - Sporting Hihon 2:1

Martins 3, Sikeira 24 - Kolunga 90+1.

Saragosa - Osasuna 1:1

Postiga 86 - Roverzio 88.

Sevilja - Barselona 0:2

Ćavi 18, Mesi 25.

Rajo Valjekano - Betis 3:0

Armenteros 51, Kosta 78, Tamudo 90.

Nedjelja:

Levante - Viljareal

Majorka - Atletiko Madrid

Atletik Bilbao - Valensija

Real Madrid - Malaga

Tabela: Real Madrid /-1/ 70, Barselona 63, Valensija /-1/ 44, Malaga /-1/ 40, Osasuna 39..

Bonus video: