Fabio Kapelo preuzima selekciju Kine?

Ugovor bi bio do 2014. godine, a Italijan bi za to vrijeme dobio 12,2 miliona eura. Kapelo, navodno, pristao, ali uz uslov da mu se pridruži Franko Baldini
0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Englezi, Foto: Savo Prelević
Fabio Kapelo, Englezi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2012. 16:53h

Fudbalski savez Kine ponudio je Fabiju Kapelu mjesto selektora A selekcije do završetka SP u Brazilu 2014. godine, a za to vrijeme bi inkarisao 12,2 miliona eura.

Kako izvještavaju svjetski mediji, italijanski stručnjak je pristao da sjedne na klupu najmnogoljudnije zemlje na svijetu, ali pod uslovom da mu se u stručnom štabu pridruži Franko Baldini, generalni menadžer Rome.

Kapelo i Baldini su zajedno sarađivali u Realu, ali i selekciji Engleske.

Baldini je 21. oktobra 2011. godine postao jedan od glavnih funkcionera "vučice“, a navode je rekao da će o ponudi da sa Kapeolom vodi Kinu razmisliti na kraju sezone, a sada je maksimalno fokusiran na posao u Romi.

Baldini bi, ako se pridruži Kapelu, trebalo da preuzme poslove tim menadžer nacionalnog tima, ali bi bio i zadužen za razvoj fudbala širom zemlje.

Kapelo se 8. februara ove godine povukao sa mjesta selektora Engleske, nakon što su čelnici saveza odlučili da oduzmu kapitensku traku Džonu Teriju zbog toga što je, navodno, na rasnoj osnovi vrijeđao Antona Ferdinanda, defanzivca Kvins Park Rendžersa.

Ukoliko ne uspiju da ubijede Kapela, Kinezi će se okrenuti još jednom italijanskom stručnjaku.

U pitanju je Marćelo Lipi, koji je sa "azurima“ 2006. godine postao svjetski prvak.

Bonus video: