Bez golova na „Trešnjici”

Nikšićani su u nastavku bili bliži trijumfu, a dvije meč lopte prokockao je ofanzivni vezista Baćo Nikolić - u 69. i 77. minutu
0 komentar(a)
Zvezda Zeta, Foto: Zoran Đurić
Zvezda Zeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.03.2012. 13:23h

Zeta i Sutjeska odigrale su bez golova, a skroman utisak sa vjetrovite “Trešnjice” popravile su odlične šanse kojih je bilo pred obje mreže.

Nikšićani su u nastavku bili bliži trijumfu, a dvije meč lopte prokockao je ofanzivni vezista Baćo Nikolić (u 69. i 77. minutu), dok je u međuvremenu Korać mogao da kazni promašaje gostiju.

Golman Sutjeske Marko Radović je, međutim, pravovremenim istrčavanjem zaustavio pokušaj golgetera Zete.

I Radovićev kolega, golman Zete Saša Ivanović je takođe bio veoma raspoložen - domaći čuvar mreže je tri puta zaustavio pokušaje Šušnjara, a najteži zadatak imao je u 65. minutu kada je napadač Sutjeske poslije prodora uputio oštar udarac sa desne strane.

Zeta je imala dosta problema u organizaciji igre, ali je ipak zaprijetila tri puta u prvom dijelu - Kaluđerović je bio zamalo neprecizan, Koraćev šut iz “slobodnjaka” ukrotio je golman Sutjeske, dok se u 38. minutu Burzanović našao sam pred golom, a Radović mu odbranio zicer.

Na početku drugog dijela Marković je zakasnio da nabačenu loptu sprovede u mrežu Zete, dok je lijevi bek domaćih Novović nakon lijepog prodora šutirao preko gola...

"Drugi put smo remizirali, a uslovi su bili katastrofalni. Na to se nadovezala i apatija u ekipi, bili smo slabi, pogotovo u veznom redu. Imali smo dvije stopostotne šanse, i Sutjeska je imala prilika, tako da je rezultat realan. Najbitnije je, međutim, da se ne izgubi, ima još dosta do kraja prvenstva", rekao je Rade Vešović, trener Zete.

"Imali smo veoma tešku utakmicu nakon poraza od Budućnosti. Odigrali smo korektno, taktički dobro. Nedostajala nam je mirnoća i tačan pas da dođemo do pogotka. I Zeta je imala šansi, ali je naš golman Radović izvanredno intervenisao. Ostaje žal što nismo iskoristili neku od šansi, ali zadovoljni smo. U narednom meču dočekujemo Berane i samo pobjeda nas interesuje", kazao je Boris Miličković, pomoćni trener Sutjeske.

Zeta - Sutjeska 0:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 400. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Žuti kartoni: Zlatičanin, Božović (Zeta), Đurović, B. Nikolić, Karadžić, Šušnjar (Sutjeska).

Zeta: Ivanović 7,5, A. Dabić 6, Kaluđerović 6,5, M. B. Radulović 6,5, Novović 6, Peličić 5,5 (Zlatičanin), Burzanović 5,5, Božović 5,5 (Kalačević), Došljak 5 (Knežević), Boljević 5,5, Korać 5,5.

Sutjeska: Radović 7,5, Krivokapić 6,5, Zogović 7, Đurović 7, Stijepović 6, Kosović 6 (J. Nikolić), Pejović 6, B. Nikolić 5,5 (Perošević), Karadžić 6, Marković 5,5 (Ćiraković), Šušnjar 6,5.

Bonus video: