Sion kažnjen zbog političkog slogana na dresu

Na dresovima igrača Siona pisalo je "Turizam jednako poslovi". Kako se navodi, čelnici lige su odbili zahtjev Siona za takav potez, ali klub to nije poštovao.
0 komentar(a)
Sion, Foto: Reuters
Sion, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2012. 17:51h

Fudbalski klub Sion kažnjen je sa 16.500 eura pošto su igrači 26. februara na utakmici sa Servetom nosili dresove koji su imali slogan ocijenjen kao politički, saopštila je danas Švajcarska fudbalska liga.

Na dresovima igrača Siona pisalo je "Turizam jednako poslovi".

Kako se navodi, čelnici lige su odbili zahtjev Siona za takav potez, ali klub to nije poštovao.

Natpis na dresovima Siona povezan je sa predstojećim glasanjem u Švajcarskoj o ograničavanju broja vikendica na 20 odsto od ukupnog broja zgrada u zimovalištima.

Klub ima pravo na žalbu, ali bi mogao da bude kažnjen i zbog njemačkog slogana "Solidarnost među kantonima (državama)", koji su igrači tog kluba nosili na meču sa Cirihom, nedjelju dana poslije utakmice sa Servetom.

Sion je ove sezone već kažnjen oduzimanjem 36 bodova zbog kupovine igrača uprkos zabrani transfera Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Klub sa juga Švajcarske zbog toga je posljednji na tabeli sa dva boda, iako je u 23 utakmice ostvario 11 pobjeda. Da su mu uračunati svi bodovi, Sion bi bio treći na tabeli prvenstva Švajcarske.

Bonus video: