Benites: Spreman sam za povratak

"Želim da vodim veliki tim, koji je spreman da se bori za trofeje i da se nosi sa svim izazovima", rekao je glavni kandidat za klupu Čelzija
0 komentar(a)
Benitez, Foto: REUTERS
Benitez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.03.2012. 11:53h

Rafael Benites je i dalje glavni kandidat da preuzme Čelzi, pa je u intervjuu za engleski "Skaj sports" priznao da je spreman da e vrati trenerskom poslu.

Benites je bez kluba još od decembra 2010. godine kada je dobio otkaz u Interu.

"Želim da vodim veliki tim, koji je spreman da se bori za trofeje i da se nosi sa svim izazovima. To je bila moja ideja kada sam dolazio u Liverpul, onda u Inter, tako sam i počeo u Valensiji", rekao je Španac.

Benites je pričao i o pritisku koji trpe treneri.

"Nije mi drago kada neki moj kolega izgubi posao. Ranije su ljudi bili mnogo strpljiviji, a sada morate da pobjeđujete svake sedmice. Imam iskustvo u Španiji i Italiji, tamo je još gore, jer ste već nakon dvije ili tri utakmice pod pritiskom", kazao je Benites.

Bivšeg menadžer Liverpula mnogi vide kao nasljednika Andrea Viljaš-Boaša u Čelziju, ali izgleda da Roman Abramovič želi da sačeka ljeto kako bi pokušao da privoli Pepa Gvardiolu ili Žozea Murinja da preuzmu tim sa "Stemford bridža".

Pojedini engleski mediji ističu da je Abramovič ponudio Murinju platu od 14,5 miliona eura po sezoni, a da bi Portugalac, ako odluči da napusti Real, za sobom u London doveo i Kristijana Ronalda.

Bonus video: