Jovetić pauzira dvije sedmice

"Viola" je slavila sa 2:0 protiv Ćezene i prekinula seriju od tri poraza, a Jovetić je morao da napusti teren u 20. minutu.
54 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.03.2012. 13:33h

Crnogorski reprezentativac i napadač Fiorentine Stevan Jovetić pauziraće najmanje dvije sedmice zbog povrede butnog mišića koju je zadobio na nedjeljnoj utakmici sa Ćezenom, prenijeli su italijanski mediji.

„Viola“ je slavila sa 2:0 i time prekinula seriju od tri poraza, a Jovetić je morao da napusti teren u 20. minutu.

Povreda, dakle, nije toliko ozbiljna, a najvažnije je da nema dodirne tačke sa koljenom koje je crnogorski as operisao u avgustu 2010. godine.

Izvjesno je da će najbolji igrač tima iz Firence da propusti dva naredna gostovanja u Seriji A protiv Parme i Katanije, a svi se u klubu nadaju da će da bude spreman da zaigra u duelu sa Juventusom koji se igra 17. marta.

"Nakon što je skoro godinu pauzirao zbog povrede koljena, ovakvi problemi su kod Jovetića nešto što je prirodno. Ipak, Stevan već radi sa medicinskim timom kako bi se što prije vratio na teren. Vjerujem da će da bude još bolji nakon povratka", rekao je jedan od čelnika Fiorentine Sandro Menkući.

Jovetić je zablistao minule srijede na stadionu pod Goricom, kada je postigao oba gola za našu reprezentaciju u trijumfu protiv Islanda (2:1). Interesantno da je crnogorski biser trebalo da odigra samo poluvrijeme protiv „ribara”, ali je insistirao da ostane do kraja... Isplatilo se, pošto je oba gola postigao upravo u drugom poluvremenu.

U dosadašnjem dijelu sezone Jovetić je opravdao zbog čega je veliki adut Fiorentine - odigrao je 23 utakmice i postigao 12 golova.

Bonus video: