Venger bijesan na Belgijance zbog Vermalena

"Ja sam uvijek za to da igrače pustim za zvanične utakmice i nikada nisam rekao bilo kom igraču da ne igra 100 odsto za svoju zemlju", objasnio Francuz
0 komentar(a)
Vermalen, Foto: REUTERS
Vermalen, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.03.2012. 18:55h

Arsen Venger, menadžer Arsenala, je izuzetno ljut na Fudbalski savez Belgije, pošto je povrijeđeni štoper Tomas Vermalen bio primoran da igra svih 90 minuta u prijateljskom meču protiv Grčke u gostima (1:1).

Francuz je otkrio da "topdžije” razmatraju podnošenje zvanične žalbe, pošto je malo vjerovatno da će Vermalen biti spreman za subotnji meč sa Liverpulom, koji može biti presudan u borbi za plasman na četvrto mjesto..

"Iskreno, još uvijek ne razumijem odluku Belgijanaca da Vermalen igra čitav meč, a mi ćemo vidjeti da li možemo da pošaljemo žalbu. Prvo su igrača primorali da putuju, onda su ga natjerali da igra 90 minuta nakon što je povrijeđen, a za mene je to teško razumljivo. Ja sam uvijek za to da igrače pustim za zvanične utakmice i nikada nisam rekao bilo kom igraču da ne igra 100 odsto za svoju zemlju kada je u pitanju kvalifikaciona utakmica, ali prijateljske postaju sve teže i teže, posebno u ovom periodu", bio je ljut Venger.

Francuz je rekao da je za klub od vitalnog značaja da se niko od igrača ne povrijedi, jer je do kraja sezone ostalo 12 utakmica.

"Za nas je bitno da sada ne izgubimo igrače. Ako igrate sa igračima koji već imaju problema sa povredama, onda imate više šanse da ga izgubite. Takav je slučaj sa Vermalenom, koji je natjeran da igra iako je rovit. To je nepoštovanje prema klubu, igraču i meni”, zaključio je Venger.

Bonus video: