Gvardiola: Prvenstvo je najvjerovatnije izgubljeno

“Mislim da nećemo osvojiti domaće prvenstvo, ali borićemo se do kraja”, rekao je Gvardiola nakon pobjede nad Atletiko Madridom
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.02.2012. 11:29h

Da Real Madrid nije savladao Rajo Valjekano (i sam Žoze Murinjo je priznao da njegov tim nije zaslužio pobjedu), možda bi Barselona imala veće šanse da odbrani titulu.

Sada i trener katalonskog diva, Pep Gvardiola, priznaje da je njegova ekipa pred nemogućom misijom, ali je istovremeno pozvao igrače da se bore do posljednjeg minuta Primere.

Barsa je sinoć na “Visente Kalderonu” možda i nezasluženo savladala Atletiko Madrid (2:1), ali njen najveći rival i dalje ima 10 bodova prednosti.

“Mislim da nećemo osvojiti domaće prvenstvo, ali borićemo se do kraja”, rekao je Gvardiola.

Bivši kapiten Barselone nije propustio da pohvali Lea Mesija za prekrasno (i lukavo) izveden slobodni udarac, koji je njegovoj ekipi obezbijedio tri boda.

“Vođa je onaj igrač koji kada je najpotrebnije istupi i donese pobjedu. Lionel to radi već pune četiri godine za ovu ekipu”, zaključio je Gvardiola.

S njim je, na svoju žalost, morao da se složi i Dijego Simeone, koji je u 10. meču na klupi “kolćonerosa” doživio prvi poraz.

“Rezultat je uvijek pošten. Prvo poluvrijeme smo igrali nešto slabije, a onda smo u drugom imali nekoliko prilika da čak dođemo i u vođstvo. Međutim, genije Mesi nas je ostavio bez ičega” rekao je Argentinac.

El Ćolo je, ipak, bio razočaran zbog pojedinih sudijskih odluka. A kako i ne bi, kad je zbog dva nepostojeća ofsajda njegovom timu oteta mogućnost da povede.

“Sudija je bio OK, iako je bilo nekih čudnih odluka”, naglasio je Simeone.

Bonus video: