Ranijeri: Nismo zaslužili poraz

“Ovaj dvomeč se ne završava ovdje i sada, nego se igra još 90 minuta i pred punim San Sirom sve je moguće”, poručio je Ranijeri
0 komentar(a)
Klaudio Ranijeri, Foto: Beta/AP
Klaudio Ranijeri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2012. 10:57h

Kriza Intera sve je dublja. Četvrti uzastopni, odnosno šesti poraz u posljednjih sedam utakmica, “nerazuri” su doživjeli na “Velodromu” u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Gol Andrea Ajua u trećem minutu sudijske nadoknade odaljio je šampiona Evrope iz 2010. od četvrtfinala, ali Klaudio Ranijeri ne gubi nadu.

“Znali smo da će protivnik krenuti snažno, ali nismo popustili. Stvorili smo nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Ova utakmica je odraz našeg trenutnog stanja, da kada stvari idu loše, onda zaista idu loše. Međutim, ovaj dvomeč se ne završava ovdje i sada, nego se igra još 90 minuta i pred punim San Sirom sve je moguće”, poručio je Ranijeri.

Iskusni stručnjak smatra da njegov tim nije zaslužio poraz.

“Nismo imali sreće. Žulio Sezar nije bio prisiljen na velike odbrane, budući da je Marsej jedva šutirao prema golu. Ali to je fudbal. Stvorili smo više prilika, zbog toga nismo zaslužili poraz”, naglasio je Ranijeri.

Bonus video: