Peti: Arsenal nije fudbalska akademija

"Siguran sam da je Venger i dalje u igri - potrebno je samo da promijeni neke stvari u prelaznom roku, da malo koriguje politiku i stvori takmičarski tim", rekao je Peti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 19:41h

Bivši vezista Arsenala Emanuel Peti je u intervjuu za BBC pričao o problemima koje imaju „tobdžije” ove sezone, o pogrešnoj politiciji, prelaznom roku, lošoj selekciji...

Ipak, stao je u odbranu menadžera Arsena Vengera, bez obzira što je siguran da je njegovom zemljaku ovo „najgora sezona od kada je u Arsenalu”.

"Da li Arsen treba da ode? Mislim da bi to bila najveća greška Arsenala. Ako Venger napusti klub, opet mora da se traži veliki trener, a poslije njega bi svakog čekao težak posao u Arsenalu. Siguran sam da je Venger i dalje u igri - potrebno je samo da promijeni neke stvari u prelaznom roku, da malo koriguje politiku i stvori takmičarski tim", rekao je Peti.

Francuz se prisjetio kakav je Arsenal nekada bio.

"Ranije su lideri tima bili iskusni igrači sa jakim karakterom. To donosi pobjede i trofeje, a mlađi uz njih brže stasavaju. Sada je sve drugačije, a to nije put koji treba da se slijedi. Arsenal nije fudbalska akademija, već jedan od najvećih klubova na planeti i mora da dovodi velika fudbalska imena ako želi trofeje", jasan je Peti.

On nema dilemu da Arsenal i sada ima odličan tim, ali ističe da mu nedostaje karakter.

"Da budemo realni - ovaj tim je mnogo slab mentalno, nema dušu pobjednika. Mislim da je veliki ispit za ekipu bilo prošlogodišnje finale Liga kupa protiv Birmingema. Taj trofej je morao da se osvoji, ali desilo se suprotno. Arsenal ga je izgubio, jer nije imao vjeru u sebe".

Peti je za „tobdžije” igrao od 1997. do 2000. godine i osvojio je Premijer ligu, FA kup i Komjuniti šild. Nakon Arsenala je bio član Čelzija i Barselone.

Četrdesetjednogodišnji Peti je sa Francuskom bio prvak svijeta 1998. (dao je gol za 3:0 u finalu protiv Brazila), a dvije godine kasnije je bio najbolji na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji.

Bonus video: