Runi zapalio „Old traford”

Njegova karijera je neprihvatljiva za navijače tima sa „Enfilda” - dijete je Evertona, sada je u Junajtedu...
0 komentar(a)
Junajted, Foto: Beta/AP
Junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.02.2012. 08:28h

Okršaji Mančester junajteda i Liverpula su posebna priča u engleskom i svjetskom fudbalu, a nakon dešavanja između Patrisa Evre i Luisa Suaresa derbi na „Old trafordu” je dobio novu dimenziju.

U atmosferi koja je za Urugvajca bila nepodnošljiva najbolje se snašao Vejn Runi - sa dva gola je srušio „redse” i nastavio šampionsku trku sa Mančester sitijem.

„Građani” su, međutim, i dalje prvi, zahvaljujući pogotku Džoleona Leskota u Birmingemu protiv Aston Vile.

Barselonine snove o tituli je raspršio Dejan Lekić, bivši napadač Crvene zvezde, a onda se raspucao Kristijano Ronaldo - dao je tri gola Levanteu i „merengesi” su poletjeli na velikih 10 bodova prednosti u odnosu na Katalonce.

GOLMANI

De Hea (Mančester junajted) - opet je bio jedan od ključnih igrača. Odbranio je zicer Džonsonu, a potom u finišu i sjajan udarac sa 20 metara. Španac se polako privikava na Ostrvo.

Fernandes (Osasuna) - pravovremena istrčavanja, skinuti zicer... Sve je to obradovalo navijače Reala u subotu veče.

ODBRANA

Leskot (Mančester siti) - Siti je dominirao, ali je za tri boda protiv Vile morao da dočeka Leskota.

Pišček (Borusija Dortmund) - „milioneri” opet djeluju kao tim koji će teško moći da se zaustavi u Bundes ligi.

Bedimo (Monpelje) - na glasu je kao najbolji lijevi bek u Francuskoj. Sada su na potezu velikani evropskog fudbala.

SREDINA

Kagava (Borusija Dortmund) - sa njim je sve lakše za aktuelnog šampiona. Njegov gol je i presudio u problematičnom meču protiv Bajera.

Dempsi (Fulam) - više niko ne postavlja pitanje ko je najbolji igrač Fulama. Učinak Amerikanca je u svakoj utakmici ogroman.

Harnik (Štutgart) - het-trik u duelu sa Hertom koji je označio i kraj serije od sedam mečeva bez pobjede „švaba”. Trenutak za goleadu (5:0) definitivno nije mogao da bude bolji.

Arango (Borusija Menhengladbah) - u Menhengladbahu se igra fudbal koji publiku diže na noge. Snagu Borusije je osjetio i Šalke.

Obranjak (Bordo) - vratio se u Lil, na stadion koji ga je napravio igračem, ali nije imao posebne emocije. U velikoj pobjedi Bordoa (5:4) dao je dva gola, drugi za trijumf u sudijskoj nadoknadi.

NAPAD

Ronaldo (Real Madrid) - gol iz penala, potom glavom, pa bombom sa preko 25 metara... Njegova raznovrsnost je Realu olakšala život protiv Levantea i vjerovatno donijela titulu prvaka Španije.

Runi (Mančester junajted) - protiv Liverpula uvijek daje sve. Njegova karijera je neprihvatljiva za navijače tima sa „Enfilda” - dijete je Evertona, sada je u Junajtedu...

Maksi Lopes (Milan) - počeo je da pokazuje zašto je doveden. Gol i asistencija protiv Udinezea su donijeli Milanu trijumf koji je Adrijano Galijani kasnije okarakterisao kao „pobjedu koja vrijedi sedam bodova”.

Lekić (Osasuna) - dočekao je da o njemu priča cijela Španija. Barsa je na koljenima zahvaljujući visokom napadaču iz Kraljeva.

Anri (Arsenal) - rastanak se bliži, Anri za koji dan ide u SAD. Navijačima Arsenala ostavlja veliki poklon - bio je junak duela protiv Sanderlenda na Stadionu svjetlosti.

Adebajor (Totenhem) - sa četiri asistencije je izludio odbranu Njukasla, a onda se upisao u strijelce da utisak bude potpun. Bio je to nevjerovatan dan za napadača iz Togoa.

Bonus video: